Triathloniści w firmowych barwach ściągają do Gdańska

Triathloniści w firmowych barwach ściągają do Gdańska

Już 1 marca w Gdańsku odbędzie się czwarta edycja Torus Triathlon In Da House. To jedyne tego typu w Polsce zawody triathlonowe rozgrywane zimą, w całości pod dachem kompleksu biznesowego Alchemia. W tegorocznej edycji imprezy, która odbędzie się pod hasłem „For Business” wystartuje blisko 40 firmowych sztafet, a zwieńczem zawodów będzie występ indywidualny triathlonistów uprawiających ten sport zawodowo. Organizatorem wydarzenia jest firma Torus, deweloper Alchemii.

Zawody Torus Triathlon In Da House przeszły dużą metamorfozę od pierwszej edycji. Na początku ich głównym przesłaniem było stworzenie każdemu możliwości bezpośredniego zetknięcia się z triathlonem w komfortowych warunkach i poznania tej dyscypliny. Oczywiście tak jest nadal, jednak w tym roku silnie angażujemy środowisko biznesowe, tworząc doskonałe pole integracji zespołów pracowniczych - nic przecież nie łączy ludzi lepiej niż sport i wspólny cel. Dzięki temu możliwe będzie też zebranie znacznie większej ilości środków na towarzyszący imprezie cel charytatywny. Co roku stajemy przed wyzwaniem organizacyjnym, ale wierzę, że nowa formuła i tym razem zyska szerokie grono fanów

Iwona Guzowska, dyrektor sportowy zawodów TTIDH For Business

torus_triatlon_int_79.jpg

Lekko nie będzie

Zawody Torus Triathlon In Da House na stałe wpisały się już w kalendarze szerokiego środowiska pasjonatów triathlonu. Dyscyplina ta w wyjątkowy sposób łączy pływanie, jazdę na rowerze i bieganie, a w przypadku zawodów TTIDH szczególne jest też otoczenie  - rywalizacja odbywa się w okresie zimowym i pod dachem, co nie jest typowe dla tej dyscypliny. W tym roku rywalizację zdominuje biznes, a konkretnie zespoły sztafetowe składające się z pracowników reprezentujących firmy z całego kraju.

Starty w TTIDH w latach 2016 oraz 2017 zaliczam do najciekawszych moich wyzwań triathlonowych. Oczywiście nie było lekko, ale za sprawą niesamowitego wsparcia publiczności, świetnego prowadzenia imprezy zagrzewającego do rywalizacji byłem w stanie walczyć do ostatniego tchu. Cały rower i bieg zrobiłem w tzw. strefie odcięcia. Już odliczam dni do startu w tegorocznej edycji, w której wystartuję razem z zespołem

Michał Twarowski z firmy Jeppesen

torus_triatlon_int_86.jpg

W zawodach 1 marca wystartuje blisko 40 zespołów. Każdy z nich składa się z 3 osób (pływak kolarz, biegacz) bezpośrednio uczestniczących w rywalizacji (w tym minimum 1 kobieta), a do tego trenera i motywatora. Rywalizacja przebiegać będzie na sprinterskim dystansie – kolejni zawodnicy będą musieli przepłynąć 750 m w basenie, przejechać 20 km na rowerze wpiętym w trenażer i przebiec 5 km na bieżni elektrycznej. Do boju szykują się także reprezentacje mediów. Pojawi się także grupa PRO, czyli zawodowców, którzy ścigać się będą indywidualnie. Nie zabraknie wśród nich zawodników Torus Triathlon Team – Pawła Miziarskiego i Bartosza Banacha, którzy zajmują czołowe miejsca w ogólnopolskich i światowych zawodach triathlonowych. Będzie więc na co popatrzeć!

Poprzednie edycje Torus Triathlon In Da House pokazały, że zawody te wyzwalają mnóstwo emocji i przyciągają rzesze kibiców. W tym roku liczymy na jeszcze więcej, zwłaszcza, że rywalizować będą między sobą pracownicy firm z całego kraju. Na starcie nie zabraknie też naszej reprezentacji

Małgorzata Dąbrowska z firmy Torus będącej organizatorem zawodów.

Podsumowanie imprezy i nagrodzenie zwycięzców odbędzie się podczas wieczornego After Party In Da House. Impreza na sportowo, z nastawieniem na integrację środowiska planowana jest do późnych godzin nocnych.

torus_triatlon_int_106.jpg

Dla małych Wojowników

Podobnie, jak w ubiegłych latach, zawodom TTIDH towarzyszy cel charytatywny. W tym roku akcja realizowana jest we współpracy z Fundacją Jeppesena, założoną przez pracowników firmy Jeppesen Poland. Całość środków zebranych z opłat wpisowych (1600zł/sztafetę) przekazana zostanie na rzecz Fundacji Hospicjum Pomorze Dzieciom. Do hospicjum trafiają dzieci, którym współczesna medycyna nie jest w stanie pomóc. Sztab lekarzy, pielęgniarek, fizjoterapeutów i psychologów czuwa całą dobę, aby mali Bohaterowie ostatni etap swojego życia mogli spędzić bez bólu, w cieple rodzinnego domu. Tegoroczne zawody są dedykowane właśnie tym małym Wojownikom. Organizatorem Torus Triathlon In Da House jest firma deweloperska Torus. Patroni medialni: Eurobuild CEE; Outsourcingportal.pl; Outsourcing & More; Radio Gdańsk; Trojmiasto.pl; Dziennik Bałtycki, Prestiż Trójmiasto, Triathlon Bike.

torus_triatlon_int_109.jpg
Officyna z wiechą

8 listopada zawisła wiecha nad biurowcem Officyna powstającym w gdańskiej dzielnicy Wrzeszcz, wyznaczając symboliczne osiągnięcie stanu surowego inwestycji. Budynek dostarczy na rynek ponad 5 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym blisko 4,2 tys. mkw. z przeznaczeniem na biu
Nippon Seiki rozwija skrzydła w Gdańsku

Spółka Nippon Seiki (Europe) BV, będąca częścią jednego z wiodących na świecie dostawców w branży motoryzacyjnej, przenosi swoje lokalne biuro do budynku Argon w kompleksie Alchemia. Zajmie ono powierzchnię blisko 800 mkw. i zapewnić ma komfortowe warunki dla dalszego, dynamicznego rozwoju firmy w Gdańsku.
Ocean Network Express (ONE) rozwija centrum w Gdańsku

Japoński operator kontenerowy Ocean Network Express otworzył w Gdańsku Centralne Centrum Serwisowe. Nowe biuro o powierzchni blisko 1,5 tys. mkw. mieści się w budynku Argon w kompleksie Alchemia i pracuje w nim już 120 osób. W transakcji najmu pośredniczyła firma doradcza Cushman & Wakefield.
Alchemia po włosku

W budynku Argon w Gdańsku otwarto restaurację Pizza Pasta & Basta oferującą dania kuchni włoskiej. Jest to kolejny koncept gastronomiczny spółki Dobry Hotel funkcjonujący w Alchemii. Dopełnia on szeroką ofertę kulinarną kompleksu, którą tworzy już kilkanaście różnych lokali.