BEST MANAGERS po raz trzeci

22 marca w budynku Argon odbyło się trzecie spotkanie z cyklu warsztatów pozwalających rozwijać kluczowe kompetencje managerskie. BEST MANAGERS przyciągnęło tym razem 17 osób reprezentujących różnorodne środowisko firm i pełniących różne funkcje w organizacjach. Tematem spotkania był Feedback, czyli jak w 5 krokach oswoić krytykę i wzmocnić to, co dobre.

Teoria i praktyka w jednym

Zaczęło się, jak zwykle, od rozmowy z gościem specjalnym, która miała wprowadzić w szeroką tematykę informacji zwrotnej. Swoją obecnością tym razem zaszczycił uczestników Oskar Podolski, artysta, kreator i wizjoner, dla którego feedback to chleb powszedni. Jako właściciel firmy 247@Studio i lider zespołu praktykuje go codziennie. Jest autorem licznych projektów związanych z identyfikacją wizualną i wizerunkiem, w których otrzymuje bieżącą informację zwrotną od swoich klientów. Po speechu tematycznym nastąpiła właściwa część warsztatów, podczas których zgłębiano praktykę udzielania feedbacku. Analizowano wspólnie zarówno korygujący wymiar udzielania informacji zwrotnej (gdy chcemy wywołać określone działanie u odbiorcy), jak również pozytywny (gdy chcemy docenić wartość wykonanej przez kogoś pracy). W obrębie feedbacku występują pewne schematy, które pozwalają łatwiej zrozumieć i poruszać się managerom w tym obszarze. Ważna jest oczywiście praktyka i utrwalanie pewnych zachowań, które w konsekwencji przyczyniają się podniesienia efektywności pracy zespołów czy w ogóle współpracy między ludźmi. Podkreślone też zostało znaczenie celebracji odnoszonych sukcesów, która jest także formą informacji zwrotnej. Feedback nabiera szczególnego znaczenia w kontekście zmian społeczno-kulturowych dotykających rynku pracy, jak również młodego pokolenia pracowników. Bez informacji zwrotnej udzielanej w odpowiedni sposób i odpowiednio często, pracownikom zasadniczo trudno jest efektywnie pracować w organizacji. Warsztat, jak zwykle, zakończyła sesja networkingowa oraz lunch. Prowadzącą i pomysłodawczynią warsztatów jest Monika Reszko, a głównym partnerem firma TORUS.

IMG_0958.jpg

W ramach BEST MANAGERS odbyły się już spotkania dedykowane KOMUNIKACJI, DELEGOWANIU ZADAŃ i INFORMACJI ZWROTNEJ. Tematem ostatniej edycji zaplanowanej na maj będzie CZAS, czyli 5 sposobów na to, jak przestać gonić i zacząć się delektować.

Blisko 40 km w wodzie, wpław, przez 8 jezior, przez 15 godzin - wywiad z Tadeuszem Czepukojciem

Tadeusz Czepukojć urodził się 20 października 1965 r. w Bartoszycach. Obecnie – od lat – mieszka i pracuje w Gdańsku. Jest szczęśliwym mężem i ojcem trójki wspaniałych dzieci. Jego życie to ciągły ruch – jest m.in. nauczycielem wychowania fizycznego, fizjoterapeutą, tren
Nieco starsi od nas i są z nami niemal od początku - APA Wojciechowski świętuje 25-lecie!

Jeden z naszych kluczowych partnerów, pracownia APA Wojciechowski z Warszawy ma już 25 lat! Z nami współpracuje już od kilkunastu, czyli niemal od początku istnienia firmy Torus. Nie wiemy ile nerwów kosztowało ich przygotowywanie dla nas kolejnych wersji projektów, ale
Ocean w Alchemii. Jak wygląda biuro japońskiego operatora kontenerowego?

Kilka miesięcy temu do grona najemców Alchemii dołączyła firma ONE (Ocean Network Express). Jest to japoński operator kontenerowy, którego znakiem rozpoznawczym jest magentowy kolor, obecny w logo i na wielu elementach typowych dla jego działalności. Nie inaczej wygląda biuro firmy. Nowoczesna powierzchnia (1,5 tys. mkw.) zaprojektowana została przez Katarzynę Lipka-Sidor z firmy Torus.
Pocztówki z wakacji, czyli mali artyści po raz drugi

W czasie ostatnich, wakacyjno-urlopowych miesięcy zorganizowaliśmy drugą edycję konkursu plastycznego dla dzieci Alchemików. W ostatni czwartek zaprosiliśmy autorów wszystkich prac do City Cafe, aby wręczyć im nagrody i wyeksponować szerzej dzieła, które do nas dotarły.