BEST MANAGERS po raz trzeci

22 marca w budynku Argon odbyło się trzecie spotkanie z cyklu warsztatów pozwalających rozwijać kluczowe kompetencje managerskie. BEST MANAGERS przyciągnęło tym razem 17 osób reprezentujących różnorodne środowisko firm i pełniących różne funkcje w organizacjach. Tematem spotkania był Feedback, czyli jak w 5 krokach oswoić krytykę i wzmocnić to, co dobre.

Teoria i praktyka w jednym

Zaczęło się, jak zwykle, od rozmowy z gościem specjalnym, która miała wprowadzić w szeroką tematykę informacji zwrotnej. Swoją obecnością tym razem zaszczycił uczestników Oskar Podolski, artysta, kreator i wizjoner, dla którego feedback to chleb powszedni. Jako właściciel firmy 247@Studio i lider zespołu praktykuje go codziennie. Jest autorem licznych projektów związanych z identyfikacją wizualną i wizerunkiem, w których otrzymuje bieżącą informację zwrotną od swoich klientów. Po speechu tematycznym nastąpiła właściwa część warsztatów, podczas których zgłębiano praktykę udzielania feedbacku. Analizowano wspólnie zarówno korygujący wymiar udzielania informacji zwrotnej (gdy chcemy wywołać określone działanie u odbiorcy), jak również pozytywny (gdy chcemy docenić wartość wykonanej przez kogoś pracy). W obrębie feedbacku występują pewne schematy, które pozwalają łatwiej zrozumieć i poruszać się managerom w tym obszarze. Ważna jest oczywiście praktyka i utrwalanie pewnych zachowań, które w konsekwencji przyczyniają się podniesienia efektywności pracy zespołów czy w ogóle współpracy między ludźmi. Podkreślone też zostało znaczenie celebracji odnoszonych sukcesów, która jest także formą informacji zwrotnej. Feedback nabiera szczególnego znaczenia w kontekście zmian społeczno-kulturowych dotykających rynku pracy, jak również młodego pokolenia pracowników. Bez informacji zwrotnej udzielanej w odpowiedni sposób i odpowiednio często, pracownikom zasadniczo trudno jest efektywnie pracować w organizacji. Warsztat, jak zwykle, zakończyła sesja networkingowa oraz lunch. Prowadzącą i pomysłodawczynią warsztatów jest Monika Reszko, a głównym partnerem firma TORUS.

IMG_0958.jpg

W ramach BEST MANAGERS odbyły się już spotkania dedykowane KOMUNIKACJI, DELEGOWANIU ZADAŃ i INFORMACJI ZWROTNEJ. Tematem ostatniej edycji zaplanowanej na maj będzie CZAS, czyli 5 sposobów na to, jak przestać gonić i zacząć się delektować.

TORUSowe SQUADY na Gdańsk Business Run 2018

Blisko 1500 biegaczy i prawie 300 firmowych sztafet zameldowało się 2 września na starcie kolejnej edycji Gdańsk Business Run, a wśród nich 3 TORUSOWE SQUADY. Rywalizacja była zacięta, ale ważniejszy od miejsc był wspólny, charytatywny cel imprezy. Jak podają organizatorzy, z samych opłat startowych udało się łącznie zebrać blisko 110 tysięcy złotych, które trafią do beneficjentów tegorocznej edycji GBR. Torus był także jednym z organizatorów wydarzenia.
Gdańsk Business Run on WHEELS, czyli kółka na start!

W dniu 9 sierpnia 2018 r., na 7. piętrze budynku ARGON odbyła się konferencja prasowa Gdańsk Business Run on Wheeels. Konferencję otworzyła Agnieszka Pleti, prezes Fundacji Poland Business Run, która opowiedziała o misji fundacji, o specyfice sztafety firmowej, integrującej zespoły oraz o samej idei CSR-u, realizowanej na wielu płaszczyznach projektu: biegania, organizowania oraz wspierania.
TORUSOWE teamy jadą na Mistrzowstwa Polski w Siatkówce Plażowej

Dwa żeńskie zespoły siatkarskie wspierane przez TORUSA zakwalifikowały się do występu w Mistrzostwach Polski w Siatkówce Plażowej. Pary Świstek/Słonecka oraz Saad/Wawrzyńczyk z powodzeniem rywalizowały w 9 turniejach stanowiących kwalifikacje, a druga z par kilkakrotnie pokonywała w nich zespoły kadrowe. Medalowe apetyty krajowego czempionatu zaspokoić będą mogły już niedługo. Tegoroczny turniej finałowy odbędzie się w Krakowie na przełomie sierpnia i września. Zapowiada się zacięta rywalizacja.
Poznaj Alchemię od KUCHNI!

Kompleks biznesowy Alchemia to nie tylko nowoczesna przestrzeń biurowa, ale także bogata oferta usługowo-handlowa, z dominacją gastronomii.