BEST MANAGERS po raz trzeci

22 marca w budynku Argon odbyło się trzecie spotkanie z cyklu warsztatów pozwalających rozwijać kluczowe kompetencje managerskie. BEST MANAGERS przyciągnęło tym razem 17 osób reprezentujących różnorodne środowisko firm i pełniących różne funkcje w organizacjach. Tematem spotkania był Feedback, czyli jak w 5 krokach oswoić krytykę i wzmocnić to, co dobre.

Teoria i praktyka w jednym

Zaczęło się, jak zwykle, od rozmowy z gościem specjalnym, która miała wprowadzić w szeroką tematykę informacji zwrotnej. Swoją obecnością tym razem zaszczycił uczestników Oskar Podolski, artysta, kreator i wizjoner, dla którego feedback to chleb powszedni. Jako właściciel firmy 247@Studio i lider zespołu praktykuje go codziennie. Jest autorem licznych projektów związanych z identyfikacją wizualną i wizerunkiem, w których otrzymuje bieżącą informację zwrotną od swoich klientów. Po speechu tematycznym nastąpiła właściwa część warsztatów, podczas których zgłębiano praktykę udzielania feedbacku. Analizowano wspólnie zarówno korygujący wymiar udzielania informacji zwrotnej (gdy chcemy wywołać określone działanie u odbiorcy), jak również pozytywny (gdy chcemy docenić wartość wykonanej przez kogoś pracy). W obrębie feedbacku występują pewne schematy, które pozwalają łatwiej zrozumieć i poruszać się managerom w tym obszarze. Ważna jest oczywiście praktyka i utrwalanie pewnych zachowań, które w konsekwencji przyczyniają się podniesienia efektywności pracy zespołów czy w ogóle współpracy między ludźmi. Podkreślone też zostało znaczenie celebracji odnoszonych sukcesów, która jest także formą informacji zwrotnej. Feedback nabiera szczególnego znaczenia w kontekście zmian społeczno-kulturowych dotykających rynku pracy, jak również młodego pokolenia pracowników. Bez informacji zwrotnej udzielanej w odpowiedni sposób i odpowiednio często, pracownikom zasadniczo trudno jest efektywnie pracować w organizacji. Warsztat, jak zwykle, zakończyła sesja networkingowa oraz lunch. Prowadzącą i pomysłodawczynią warsztatów jest Monika Reszko, a głównym partnerem firma TORUS.

IMG_0958.jpg

W ramach BEST MANAGERS odbyły się już spotkania dedykowane KOMUNIKACJI, DELEGOWANIU ZADAŃ i INFORMACJI ZWROTNEJ. Tematem ostatniej edycji zaplanowanej na maj będzie CZAS, czyli 5 sposobów na to, jak przestać gonić i zacząć się delektować.

PRO BALANCE, czyli dzień dziecka inaczej

Dzień dziecka nie musi być obchodzony tylko 1 czerwca... Postanowiliśmy to udowodnić i 10 lipca w budynku ARGON zorganizowaliśmy wyjątkowe, aktywne warsztaty dla dzieci. Była to okazja dla dorosłych do wspólnej zabawy ze swoimi pociechami i poznania przy tym wielu niezwykłych osób, których pasje i zainteresowania mogą być dla nich inspirujące. Tym samym, uczestnicy naszego wydarzenia przeżyli krótką, ale intensywną przygodę ze sportem i aktywnością.
Co robią pszczoły w ALCHEMII?

Na dachu budynku ARGON stanęły niedawno cztery prawdziwe ule, które zasiedliły jeszcze prawdziwsze pszczoły. Projekt „TORUS Beezzz” został zainicjowany przez nas, ale już teraz przyłączają się do niego kolejne firmy.
Operacja RH w ALCHEMII

Krwi nie da się wyprodukować!
Kamień węgielny pod biurowiec OFFICYNA w Gdańsku Wrzeszczu - wmurowany

W dniu 20 czerwca wmurowano kamień węgielny pod budowę I etapu biurowca OFFICYNA, powstającego w gdańskiej dzielnicy Wrzeszcz. Obiekt dostarczy na rynek 5,2 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym blisko 4,2 tys. mkw. z przeznaczeniem na biura. Planowany termin oddania do użytku to III kwartał 2019 roku. Łącznie w ramach dwóch etapów inwestycji powstanie docelowo 11 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym ponad 9 tys. mkw. biurowej.

Torus polubił platynę

Certyfikat LEED na najwyższym poziomie, Platinum, uzyskał właśnie budynek Argon. Dla całego kompleksu Alchemia i dewelopera obiektu, firmy Torus, jest to już trzecia „platyna”. W końcowej ocenie budynek uzyskał 88 punktów, co plasuje go na V miejscu w kraju, na równi z kilkoma innymi projektami.