The BSS Forum i Outsourcing Stars pod znakiem TORUSA

W dniu 25 stycznia w Gdyni odbyły się dwa ważne dla środowiska usług biznesowych w Polsce wydarzenia - konferencja The BSS Forum oraz gala Outsourcing Stars.

TORUS  był złotym sponsorem obydwu wydarzeń. W przypadku The BSS Forum, była  to druga edycja konferencji. Głównym jej celem było omówienie bieżących  trendów, wyzwań, zagrożeń i szans stojących przed szeroko rozumianym  sektorem usług biznesowych i instytucjami otoczenia biznesu, także przed  branżą nieruchomości komercyjnych. Dla deweloperów biurowych podmioty  branży BSS od wielu lat stanowią kluczową kategorię najemcy. W  wydarzeniu udział wzięli eksperci z Polski i z zagranicy. Dzielili się  wiedzą m.in. z zakresu sourcingu, optymalizacji, transformacji  biznesowej, HR, środowiska pracy, w tym przestrzeni biurowej.  Przedstawiciel TORUSA wystąpił w panelach zatytułowanych: Idealne Centrum Operacyjne BSS oraz Pozyskiwanie Inwestycji BSS.

Wieczorem odbyła  się gala Outsourcing Stars (piąta już edycja). Jest to wyjątkowe  wydarzenie dla całej branży BSS, stanowi bowiem merytoryczne podsumowanie roku, finał konkursu, w którym wyłaniane są najszybciej  rozwijające się firmy i organizacje otoczenia biznesu. Gala to także  doskonałe wydarzenie międzynarodowego networkingu. TORUS silnie  zaznaczył swoją obecność podczas gali – w trakcie prezentacji, którą  zdominował obraz video, przybliżony został charakter firmy oraz jej  inwestycji. Znalazł się także w ścisłej czołówce firm nominowanych w  kategorii BEST Deweloper, razem z takimi firmami, jak Skanska  (zwycięzca) oraz Vastint. W gronie 13 nagrodzonych firm aż 7 aktywnie  rozwija swój biznes w Trójmieście, a 4 z nich mają swoje siedziby w Alchemii.

TORUSowe SQUADY na Gdańsk Business Run 2018

Blisko 1500 biegaczy i prawie 300 firmowych sztafet zameldowało się 2 września na starcie kolejnej edycji Gdańsk Business Run, a wśród nich 3 TORUSOWE SQUADY. Rywalizacja była zacięta, ale ważniejszy od miejsc był wspólny, charytatywny cel imprezy. Jak podają organizatorzy, z samych opłat startowych udało się łącznie zebrać blisko 110 tysięcy złotych, które trafią do beneficjentów tegorocznej edycji GBR. Torus był także jednym z organizatorów wydarzenia.
Gdańsk Business Run on WHEELS, czyli kółka na start!

W dniu 9 sierpnia 2018 r., na 7. piętrze budynku ARGON odbyła się konferencja prasowa Gdańsk Business Run on Wheeels. Konferencję otworzyła Agnieszka Pleti, prezes Fundacji Poland Business Run, która opowiedziała o misji fundacji, o specyfice sztafety firmowej, integrującej zespoły oraz o samej idei CSR-u, realizowanej na wielu płaszczyznach projektu: biegania, organizowania oraz wspierania.
TORUSOWE teamy jadą na Mistrzowstwa Polski w Siatkówce Plażowej

Dwa żeńskie zespoły siatkarskie wspierane przez TORUSA zakwalifikowały się do występu w Mistrzostwach Polski w Siatkówce Plażowej. Pary Świstek/Słonecka oraz Saad/Wawrzyńczyk z powodzeniem rywalizowały w 9 turniejach stanowiących kwalifikacje, a druga z par kilkakrotnie pokonywała w nich zespoły kadrowe. Medalowe apetyty krajowego czempionatu zaspokoić będą mogły już niedługo. Tegoroczny turniej finałowy odbędzie się w Krakowie na przełomie sierpnia i września. Zapowiada się zacięta rywalizacja.
Poznaj Alchemię od KUCHNI!

Kompleks biznesowy Alchemia to nie tylko nowoczesna przestrzeń biurowa, ale także bogata oferta usługowo-handlowa, z dominacją gastronomii.