The BSS Forum i Outsourcing Stars pod znakiem TORUSA

W dniu 25 stycznia w Gdyni odbyły się dwa ważne dla środowiska usług biznesowych w Polsce wydarzenia - konferencja The BSS Forum oraz gala Outsourcing Stars.

TORUS  był złotym sponsorem obydwu wydarzeń. W przypadku The BSS Forum, była  to druga edycja konferencji. Głównym jej celem było omówienie bieżących  trendów, wyzwań, zagrożeń i szans stojących przed szeroko rozumianym  sektorem usług biznesowych i instytucjami otoczenia biznesu, także przed  branżą nieruchomości komercyjnych. Dla deweloperów biurowych podmioty  branży BSS od wielu lat stanowią kluczową kategorię najemcy. W  wydarzeniu udział wzięli eksperci z Polski i z zagranicy. Dzielili się  wiedzą m.in. z zakresu sourcingu, optymalizacji, transformacji  biznesowej, HR, środowiska pracy, w tym przestrzeni biurowej.  Przedstawiciel TORUSA wystąpił w panelach zatytułowanych: Idealne Centrum Operacyjne BSS oraz Pozyskiwanie Inwestycji BSS.

Wieczorem odbyła  się gala Outsourcing Stars (piąta już edycja). Jest to wyjątkowe  wydarzenie dla całej branży BSS, stanowi bowiem merytoryczne podsumowanie roku, finał konkursu, w którym wyłaniane są najszybciej  rozwijające się firmy i organizacje otoczenia biznesu. Gala to także  doskonałe wydarzenie międzynarodowego networkingu. TORUS silnie  zaznaczył swoją obecność podczas gali – w trakcie prezentacji, którą  zdominował obraz video, przybliżony został charakter firmy oraz jej  inwestycji. Znalazł się także w ścisłej czołówce firm nominowanych w  kategorii BEST Deweloper, razem z takimi firmami, jak Skanska  (zwycięzca) oraz Vastint. W gronie 13 nagrodzonych firm aż 7 aktywnie  rozwija swój biznes w Trójmieście, a 4 z nich mają swoje siedziby w Alchemii.
Blisko 40 km w wodzie, wpław, przez 8 jezior, przez 15 godzin - wywiad z Tadeuszem Czepukojciem

Tadeusz Czepukojć urodził się 20 października 1965 r. w Bartoszycach. Obecnie – od lat – mieszka i pracuje w Gdańsku. Jest szczęśliwym mężem i ojcem trójki wspaniałych dzieci. Jego życie to ciągły ruch – jest m.in. nauczycielem wychowania fizycznego, fizjoterapeutą, tren
Nieco starsi od nas i są z nami niemal od początku - APA Wojciechowski świętuje 25-lecie!

Jeden z naszych kluczowych partnerów, pracownia APA Wojciechowski z Warszawy ma już 25 lat! Z nami współpracuje już od kilkunastu, czyli niemal od początku istnienia firmy Torus. Nie wiemy ile nerwów kosztowało ich przygotowywanie dla nas kolejnych wersji projektów, ale
Ocean w Alchemii. Jak wygląda biuro japońskiego operatora kontenerowego?

Kilka miesięcy temu do grona najemców Alchemii dołączyła firma ONE (Ocean Network Express). Jest to japoński operator kontenerowy, którego znakiem rozpoznawczym jest magentowy kolor, obecny w logo i na wielu elementach typowych dla jego działalności. Nie inaczej wygląda biuro firmy. Nowoczesna powierzchnia (1,5 tys. mkw.) zaprojektowana została przez Katarzynę Lipka-Sidor z firmy Torus.
Pocztówki z wakacji, czyli mali artyści po raz drugi

W czasie ostatnich, wakacyjno-urlopowych miesięcy zorganizowaliśmy drugą edycję konkursu plastycznego dla dzieci Alchemików. W ostatni czwartek zaprosiliśmy autorów wszystkich prac do City Cafe, aby wręczyć im nagrody i wyeksponować szerzej dzieła, które do nas dotarły.