The BSS Forum i Outsourcing Stars pod znakiem TORUSA

W dniu 25 stycznia w Gdyni odbyły się dwa ważne dla środowiska usług biznesowych w Polsce wydarzenia - konferencja The BSS Forum oraz gala Outsourcing Stars.

TORUS  był złotym sponsorem obydwu wydarzeń. W przypadku The BSS Forum, była  to druga edycja konferencji. Głównym jej celem było omówienie bieżących  trendów, wyzwań, zagrożeń i szans stojących przed szeroko rozumianym  sektorem usług biznesowych i instytucjami otoczenia biznesu, także przed  branżą nieruchomości komercyjnych. Dla deweloperów biurowych podmioty  branży BSS od wielu lat stanowią kluczową kategorię najemcy. W  wydarzeniu udział wzięli eksperci z Polski i z zagranicy. Dzielili się  wiedzą m.in. z zakresu sourcingu, optymalizacji, transformacji  biznesowej, HR, środowiska pracy, w tym przestrzeni biurowej.  Przedstawiciel TORUSA wystąpił w panelach zatytułowanych: Idealne Centrum Operacyjne BSS oraz Pozyskiwanie Inwestycji BSS.

Wieczorem odbyła  się gala Outsourcing Stars (piąta już edycja). Jest to wyjątkowe  wydarzenie dla całej branży BSS, stanowi bowiem merytoryczne podsumowanie roku, finał konkursu, w którym wyłaniane są najszybciej  rozwijające się firmy i organizacje otoczenia biznesu. Gala to także  doskonałe wydarzenie międzynarodowego networkingu. TORUS silnie  zaznaczył swoją obecność podczas gali – w trakcie prezentacji, którą  zdominował obraz video, przybliżony został charakter firmy oraz jej  inwestycji. Znalazł się także w ścisłej czołówce firm nominowanych w  kategorii BEST Deweloper, razem z takimi firmami, jak Skanska  (zwycięzca) oraz Vastint. W gronie 13 nagrodzonych firm aż 7 aktywnie  rozwija swój biznes w Trójmieście, a 4 z nich mają swoje siedziby w Alchemii.

PRO BALANCE, czyli dzień dziecka inaczej

Dzień dziecka nie musi być obchodzony tylko 1 czerwca... Postanowiliśmy to udowodnić i 10 lipca w budynku ARGON zorganizowaliśmy wyjątkowe, aktywne warsztaty dla dzieci. Była to okazja dla dorosłych do wspólnej zabawy ze swoimi pociechami i poznania przy tym wielu niezwykłych osób, których pasje i zainteresowania mogą być dla nich inspirujące. Tym samym, uczestnicy naszego wydarzenia przeżyli krótką, ale intensywną przygodę ze sportem i aktywnością.
Co robią pszczoły w ALCHEMII?

Na dachu budynku ARGON stanęły niedawno cztery prawdziwe ule, które zasiedliły jeszcze prawdziwsze pszczoły. Projekt „TORUS Beezzz” został zainicjowany przez nas, ale już teraz przyłączają się do niego kolejne firmy.
Operacja RH w ALCHEMII

Krwi nie da się wyprodukować!
Kamień węgielny pod biurowiec OFFICYNA w Gdańsku Wrzeszczu - wmurowany

W dniu 20 czerwca wmurowano kamień węgielny pod budowę I etapu biurowca OFFICYNA, powstającego w gdańskiej dzielnicy Wrzeszcz. Obiekt dostarczy na rynek 5,2 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym blisko 4,2 tys. mkw. z przeznaczeniem na biura. Planowany termin oddania do użytku to III kwartał 2019 roku. Łącznie w ramach dwóch etapów inwestycji powstanie docelowo 11 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym ponad 9 tys. mkw. biurowej.

BEST MANAGERS po raz drugi w Alchemii

W dniu 23 stycznia w biurze TORUSA w budynku ARGON w ALCHEMII odbyła się druga edycja warsztatów BEST MANAGERS.