BEST MANAGERS po raz drugi w Alchemii

W dniu 23 stycznia w biurze TORUSA w budynku ARGON w ALCHEMII odbyła się druga edycja warsztatów BEST MANAGERS.

Blisko  20 uczestników tym razem doskonaliło umiejętność delegowania zadań. Czy umiejętne delegowanie zadań wpływa na efektywność pracy zespołu? Wszyscy managerowie znają odpowiedź na to pytanie, ale osiągnięcie poziomu  doskonałości w tym obszarze wcale nie jest łatwe. Dlatego na drugich (z 4 zaplanowanych) warsztatach z cyklu BEST MANAGERS uczestnicy rozwijali umiejętność delegowania, co w praktyce ma im pomóc opanować sztukę  efektywnej współpracy w zespołach.

Było merytorycznie, twórczo i  pracowicie. Uczestnicy dowiedzieli się m.in. jak pracować z oporem u  innych, zwiększając skuteczność w delegowaniu, jak długofalowo angażować swoich pracowników, jak rozpoznawać i pracować z osobami o nastawieniu prewencyjnym i promocyjnym, w końcu jak zyskać więcej czasu dla siebie i  na ważna dla siebie cele. Gościem specjalnym tej edycji warsztatów był Mariusz Zawadzki, właściciel kilku restauracji w Trójmieście, który z  delegowaniem zadań ma do czynienia na co dzień. Opowiadał jak ważna jest  to umiejętność w jego przypadku i jak duże ma znaczenie dla rozwoju  jego biznesu. Warsztaty BEST MANAGERS to cykl szkoleń dla managerów pozwalających im doskonalić kluczowe kompetencje. Pomysłodawcą projektu  jest Monika Reszko, ekspert w dziedzinie komunikacji, a TORUS jest partnerem strategicznym tego wydarzenia. Kolejna edycja poświęcona  będzie zagadnieniu udzielania informacji zwrotnej (popularny feedback).
Blisko 40 km w wodzie, wpław, przez 8 jezior, przez 15 godzin - wywiad z Tadeuszem Czepukojciem

Tadeusz Czepukojć urodził się 20 października 1965 r. w Bartoszycach. Obecnie – od lat – mieszka i pracuje w Gdańsku. Jest szczęśliwym mężem i ojcem trójki wspaniałych dzieci. Jego życie to ciągły ruch – jest m.in. nauczycielem wychowania fizycznego, fizjoterapeutą, tren
Nieco starsi od nas i są z nami niemal od początku - APA Wojciechowski świętuje 25-lecie!

Jeden z naszych kluczowych partnerów, pracownia APA Wojciechowski z Warszawy ma już 25 lat! Z nami współpracuje już od kilkunastu, czyli niemal od początku istnienia firmy Torus. Nie wiemy ile nerwów kosztowało ich przygotowywanie dla nas kolejnych wersji projektów, ale
Ocean w Alchemii. Jak wygląda biuro japońskiego operatora kontenerowego?

Kilka miesięcy temu do grona najemców Alchemii dołączyła firma ONE (Ocean Network Express). Jest to japoński operator kontenerowy, którego znakiem rozpoznawczym jest magentowy kolor, obecny w logo i na wielu elementach typowych dla jego działalności. Nie inaczej wygląda biuro firmy. Nowoczesna powierzchnia (1,5 tys. mkw.) zaprojektowana została przez Katarzynę Lipka-Sidor z firmy Torus.
Pocztówki z wakacji, czyli mali artyści po raz drugi

W czasie ostatnich, wakacyjno-urlopowych miesięcy zorganizowaliśmy drugą edycję konkursu plastycznego dla dzieci Alchemików. W ostatni czwartek zaprosiliśmy autorów wszystkich prac do City Cafe, aby wręczyć im nagrody i wyeksponować szerzej dzieła, które do nas dotarły.