Izby networkingowo w Alchemii

24 kwietnia w budynku Argon w Alchemii odbyło się spotkanie z cyklu  Speed Business Meeting. W intensywnej sesji krótkich, umawianych  wcześniej spotkań udział wzięli przedstawiciele czterech izb gospodarczych: belgijskiej, francuskiej, holenderskiej oraz  skandynawskiej, którzy nawiązywali kontakty z przedstawicielami lokalnego biznesu.

Był to netoworking w intensywnym wydaniu, a frekwencja przekroczyła  nawet 100%. Całość zakończyła debata, w której poruszono różne tematy z  obszaru lokalnej gospodarki. - Tego typu wydarzenia są bardzo ważne ze  względów networkingowych. Z naszej perspektywy docieramy w ten sposób do  środowiska biznesowego - potencjalnych klientów. Mamy jednocześnie  możliwość pokazania naszych inwestycji – budynków biurowych.
_MG_7237.jpg

Chętnie gościmy tego typu wydarzenia, ale też sami bierzemy w nich  aktywny udział. W debacie mówiliśmy o oczekiwaniach najemców,  inwestorów, o postrzeganiu Polski i regionu na inwestycyjnej mapie, dużo  czasu poświęciliśmy też rynkowi pracy.

mówi Marcin Piątkowski, dyr.  ds. komercjalizacji w firmie Torus.

Formuła Speed Business Meeting umożliwia dotarcie ze swoją ofertą do bardzo szerokiego grona odbiorców (współpraca pomiędzy kilkoma izbami). Uczestnik mieli możliwość wzięcia udziału w serii krótkich spotkań z przedstawicielem wybranej branży. Podzieleni byli na grupy utworzone na podstawie wypełnionego wcześniej formularza zgłoszeniowego, a każdy z uczestników otrzymał swój indywidualny harmonogram rozmów. Właściwą sesję spotkań poprzedziła debata zatytułowana „Trendy w biznesie na rynku polskim – szanse i wyzwania w 2018 roku”, a całe wydarzenie zakończył wspólny lunch oraz networking. Torus był partnerem, uczestnikiem i jednocześnie gospodarzem wydarzenia.
Blisko 40 km w wodzie, wpław, przez 8 jezior, przez 15 godzin - wywiad z Tadeuszem Czepukojciem

Tadeusz Czepukojć urodził się 20 października 1965 r. w Bartoszycach. Obecnie – od lat – mieszka i pracuje w Gdańsku. Jest szczęśliwym mężem i ojcem trójki wspaniałych dzieci. Jego życie to ciągły ruch – jest m.in. nauczycielem wychowania fizycznego, fizjoterapeutą, tren
Nieco starsi od nas i są z nami niemal od początku - APA Wojciechowski świętuje 25-lecie!

Jeden z naszych kluczowych partnerów, pracownia APA Wojciechowski z Warszawy ma już 25 lat! Z nami współpracuje już od kilkunastu, czyli niemal od początku istnienia firmy Torus. Nie wiemy ile nerwów kosztowało ich przygotowywanie dla nas kolejnych wersji projektów, ale
Ocean w Alchemii. Jak wygląda biuro japońskiego operatora kontenerowego?

Kilka miesięcy temu do grona najemców Alchemii dołączyła firma ONE (Ocean Network Express). Jest to japoński operator kontenerowy, którego znakiem rozpoznawczym jest magentowy kolor, obecny w logo i na wielu elementach typowych dla jego działalności. Nie inaczej wygląda biuro firmy. Nowoczesna powierzchnia (1,5 tys. mkw.) zaprojektowana została przez Katarzynę Lipka-Sidor z firmy Torus.
Pocztówki z wakacji, czyli mali artyści po raz drugi

W czasie ostatnich, wakacyjno-urlopowych miesięcy zorganizowaliśmy drugą edycję konkursu plastycznego dla dzieci Alchemików. W ostatni czwartek zaprosiliśmy autorów wszystkich prac do City Cafe, aby wręczyć im nagrody i wyeksponować szerzej dzieła, które do nas dotarły.