Izby networkingowo w Alchemii

24 kwietnia w budynku Argon w Alchemii odbyło się spotkanie z cyklu  Speed Business Meeting. W intensywnej sesji krótkich, umawianych  wcześniej spotkań udział wzięli przedstawiciele czterech izb gospodarczych: belgijskiej, francuskiej, holenderskiej oraz  skandynawskiej, którzy nawiązywali kontakty z przedstawicielami lokalnego biznesu.

Był to netoworking w intensywnym wydaniu, a frekwencja przekroczyła  nawet 100%. Całość zakończyła debata, w której poruszono różne tematy z  obszaru lokalnej gospodarki. - Tego typu wydarzenia są bardzo ważne ze  względów networkingowych. Z naszej perspektywy docieramy w ten sposób do  środowiska biznesowego - potencjalnych klientów. Mamy jednocześnie  możliwość pokazania naszych inwestycji – budynków biurowych.
_MG_7237.jpg

Chętnie gościmy tego typu wydarzenia, ale też sami bierzemy w nich  aktywny udział. W debacie mówiliśmy o oczekiwaniach najemców,  inwestorów, o postrzeganiu Polski i regionu na inwestycyjnej mapie, dużo  czasu poświęciliśmy też rynkowi pracy.

mówi Marcin Piątkowski, dyr.  ds. komercjalizacji w firmie Torus.

Formuła Speed Business Meeting umożliwia dotarcie ze swoją ofertą do bardzo szerokiego grona odbiorców (współpraca pomiędzy kilkoma izbami). Uczestnik mieli możliwość wzięcia udziału w serii krótkich spotkań z przedstawicielem wybranej branży. Podzieleni byli na grupy utworzone na podstawie wypełnionego wcześniej formularza zgłoszeniowego, a każdy z uczestników otrzymał swój indywidualny harmonogram rozmów. Właściwą sesję spotkań poprzedziła debata zatytułowana „Trendy w biznesie na rynku polskim – szanse i wyzwania w 2018 roku”, a całe wydarzenie zakończył wspólny lunch oraz networking. Torus był partnerem, uczestnikiem i jednocześnie gospodarzem wydarzenia.

PRO BALANCE, czyli dzień dziecka inaczej

Dzień dziecka nie musi być obchodzony tylko 1 czerwca... Postanowiliśmy to udowodnić i 10 lipca w budynku ARGON zorganizowaliśmy wyjątkowe, aktywne warsztaty dla dzieci. Była to okazja dla dorosłych do wspólnej zabawy ze swoimi pociechami i poznania przy tym wielu niezwykłych osób, których pasje i zainteresowania mogą być dla nich inspirujące. Tym samym, uczestnicy naszego wydarzenia przeżyli krótką, ale intensywną przygodę ze sportem i aktywnością.
Co robią pszczoły w ALCHEMII?

Na dachu budynku ARGON stanęły niedawno cztery prawdziwe ule, które zasiedliły jeszcze prawdziwsze pszczoły. Projekt „TORUS Beezzz” został zainicjowany przez nas, ale już teraz przyłączają się do niego kolejne firmy.
Operacja RH w ALCHEMII

Krwi nie da się wyprodukować!
Kamień węgielny pod biurowiec OFFICYNA w Gdańsku Wrzeszczu - wmurowany

W dniu 20 czerwca wmurowano kamień węgielny pod budowę I etapu biurowca OFFICYNA, powstającego w gdańskiej dzielnicy Wrzeszcz. Obiekt dostarczy na rynek 5,2 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym blisko 4,2 tys. mkw. z przeznaczeniem na biura. Planowany termin oddania do użytku to III kwartał 2019 roku. Łącznie w ramach dwóch etapów inwestycji powstanie docelowo 11 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym ponad 9 tys. mkw. biurowej.

Podążaliśmy za króliczkiem

26 kwietnia silnym zespołem uczestniczyliśmy w kolejnej edycji konferencji Follow the Rabbit w Gdyni, zapoczątkowanej kilka lat temu przez firmę Thomson Reuters. Byliśmy tam w roli partnera wydarzenia, uczestnika, a także prelegenta, dzieląc się swoim marketingowym doświadczeniem w obszarze budowania wizerunku atrakcyjnego pracodawcy i angażowania na tym polu najemców.