Izby networkingowo w Alchemii

24 kwietnia w budynku Argon w Alchemii odbyło się spotkanie z cyklu  Speed Business Meeting. W intensywnej sesji krótkich, umawianych  wcześniej spotkań udział wzięli przedstawiciele czterech izb gospodarczych: belgijskiej, francuskiej, holenderskiej oraz  skandynawskiej, którzy nawiązywali kontakty z przedstawicielami lokalnego biznesu.

Był to netoworking w intensywnym wydaniu, a frekwencja przekroczyła  nawet 100%. Całość zakończyła debata, w której poruszono różne tematy z  obszaru lokalnej gospodarki. - Tego typu wydarzenia są bardzo ważne ze  względów networkingowych. Z naszej perspektywy docieramy w ten sposób do  środowiska biznesowego - potencjalnych klientów. Mamy jednocześnie  możliwość pokazania naszych inwestycji – budynków biurowych.
_MG_7237.jpg

Chętnie gościmy tego typu wydarzenia, ale też sami bierzemy w nich  aktywny udział. W debacie mówiliśmy o oczekiwaniach najemców,  inwestorów, o postrzeganiu Polski i regionu na inwestycyjnej mapie, dużo  czasu poświęciliśmy też rynkowi pracy.

mówi Marcin Piątkowski, dyr.  ds. komercjalizacji w firmie Torus.

Formuła Speed Business Meeting umożliwia dotarcie ze swoją ofertą do bardzo szerokiego grona odbiorców (współpraca pomiędzy kilkoma izbami). Uczestnik mieli możliwość wzięcia udziału w serii krótkich spotkań z przedstawicielem wybranej branży. Podzieleni byli na grupy utworzone na podstawie wypełnionego wcześniej formularza zgłoszeniowego, a każdy z uczestników otrzymał swój indywidualny harmonogram rozmów. Właściwą sesję spotkań poprzedziła debata zatytułowana „Trendy w biznesie na rynku polskim – szanse i wyzwania w 2018 roku”, a całe wydarzenie zakończył wspólny lunch oraz networking. Torus był partnerem, uczestnikiem i jednocześnie gospodarzem wydarzenia.

TORUSowe SQUADY na Gdańsk Business Run 2018

Blisko 1500 biegaczy i prawie 300 firmowych sztafet zameldowało się 2 września na starcie kolejnej edycji Gdańsk Business Run, a wśród nich 3 TORUSOWE SQUADY. Rywalizacja była zacięta, ale ważniejszy od miejsc był wspólny, charytatywny cel imprezy. Jak podają organizatorzy, z samych opłat startowych udało się łącznie zebrać blisko 110 tysięcy złotych, które trafią do beneficjentów tegorocznej edycji GBR. Torus był także jednym z organizatorów wydarzenia.
Gdańsk Business Run on WHEELS, czyli kółka na start!

W dniu 9 sierpnia 2018 r., na 7. piętrze budynku ARGON odbyła się konferencja prasowa Gdańsk Business Run on Wheeels. Konferencję otworzyła Agnieszka Pleti, prezes Fundacji Poland Business Run, która opowiedziała o misji fundacji, o specyfice sztafety firmowej, integrującej zespoły oraz o samej idei CSR-u, realizowanej na wielu płaszczyznach projektu: biegania, organizowania oraz wspierania.
TORUSOWE teamy jadą na Mistrzowstwa Polski w Siatkówce Plażowej

Dwa żeńskie zespoły siatkarskie wspierane przez TORUSA zakwalifikowały się do występu w Mistrzostwach Polski w Siatkówce Plażowej. Pary Świstek/Słonecka oraz Saad/Wawrzyńczyk z powodzeniem rywalizowały w 9 turniejach stanowiących kwalifikacje, a druga z par kilkakrotnie pokonywała w nich zespoły kadrowe. Medalowe apetyty krajowego czempionatu zaspokoić będą mogły już niedługo. Tegoroczny turniej finałowy odbędzie się w Krakowie na przełomie sierpnia i września. Zapowiada się zacięta rywalizacja.
Poznaj Alchemię od KUCHNI!

Kompleks biznesowy Alchemia to nie tylko nowoczesna przestrzeń biurowa, ale także bogata oferta usługowo-handlowa, z dominacją gastronomii.