OIE Support - Laureate w Gdańsku przeniosło się do Alchemii

Spółka OIE Support będąca częścią amerykańskiego giganta branży edukacji online, Laureate Online Education, przeniosła swoje gdańskie centrum do budynku Argon w kompleksie Alchemia. Najemcy w procesie wyboru lokalizacji doradzała firma CBRE.

Komfort i usługi

OIE Support działa w Gdańsku od stycznia 2012 roku i jest spółką córką Laureate International Universities. Współpracuje z uniwersytetami na całym świecie oferując możliwość zdobycia wyższego wykształcenia w trybie online, a podobne centrum funkcjonuje również w Amsterdamie. Pracownicy w Gdańsku odpowiedzialni są m.in. za rekrutację i obsługę studentów do programów oferowanych przez Uniwersytety w Liverpoolu oraz Walden. Są to studia na wszystkich szczeblach od licencjatu po studia doktoranckie oraz kursy, prowadzone całkowicie w trybie online.

Nowe biuro w budynku Argon pozwoli na optymalizację wykorzystania przestrzeni, a także podniesienie komfortu pracy. Dużym atutem z perspektywy pracowników jest także bezpośredni dostęp do szerokiej oferty usług towarzyszących w budynku oraz jego atrakcyjne usytuowanie

podkreśla Adriana Lemańczyk, Dyrektor HR w Laureate Online Education.

Argon, Alchemia, hol recepcyjny.jpg

CBRE towarzyszy Laureate od pojęcia pierwszej decyzji o ulokowaniu swojego biznesu w Polsce w 2011 roku. Nowy inwestor reprezentujący rosnący rynek wyspecjalizowanych usług edukacyjnych bardzo pozytywnie wpłynął na rozwój biznesowy Trójmiasta. Rozpoczął proces przyciągania kolejnych firm, które lawinowo zaczęły pojawiać się z kolejnymi projektami na Pomorzu. Cieszymy się, że firma dalej się rozwija i przeprowadziła się do jednego z najlepszych projektów biurowych w północnej Polsce, jakim jest Alchemia, a my jako doradca mogliśmy mieć w tym swój udział

mówi Mariusz Wiśniewski, Head of Tricity Office.

Cechą charakterystyczną na trójmiejskim rynku biurowym jest obecnie silny popyt wewnętrzny.

Większość obecnych najemców budynku Argon to firmy, które relokowały się w ramach Trójmiasta lub okolic. Odzwierciedla to obecną sytuację na lokalnym rynku i jego dynamiczny rozwój

komentuje Marcin Piątkowski, dyr. ds. komercjalizacji w firmie Torus.

Firmy przenoszą swoje biura do nowoczesnej przestrzeni nie tylko ze względów jakościowych lub lokalizacyjnych, ale często także w skutek planowanej ekspansji.

Alchemia, Gdańsk, widok od strony peronu SKM.jpg

JAK BYĆ LIDEREM, ZA KTÓRYM SAM BYŚ POSZEDŁ?

"Jedną z najważniejszych decyzji jaką podejmujemy w naszym profesjonalnym życiu to wybranie nazwiska managera. Jeśli wybierzemy źle, wówczas nic nie jest w stanie naprawić naszej decyzji. Ani płaca, ani dodatkowe benefity, ani piękne biuro czy oferta szkoleń" – CEO Instytutu Gallupa.