JAK BYĆ LIDEREM, ZA KTÓRYM SAM BYŚ POSZEDŁ?

"Jedną z najważniejszych decyzji jaką podejmujemy w naszym profesjonalnym życiu to wybranie nazwiska managera. Jeśli wybierzemy źle, wówczas nic nie jest w stanie naprawić naszej decyzji. Ani płaca, ani dodatkowe benefity, ani piękne biuro czy oferta szkoleń" – CEO Instytutu Gallupa.

Wg Instytutu Gallupa ponad 50% ludzi odeszło od managera przynajmniej raz w swojej karierze. Firmy przeżywają kryzys przywództwa – tylko 30% ludzi angażuje się w pracy, a ok. 70% jest niezadowolonych. Jednocześnie sam manager jest odpowiedzialny za 70% zaangażowania bezpośrednich pracowników. Dodatkowo, ponad 60% ludzi ma problemy ze snem, właśnie z powodu relacji z bezpośrednim przełożonym. To są liczby globalne. Walka o talent spędza sen z powiek u niejednego lidera. Warto też podkreślić, że ludzie często robią inne rzeczy niż te, do których mają zdolności i predyspozycje.
Jeśli liderzy zrozumieją, że ich obowiązkiem jest stwarzanie możliwości i środowiska do tego, aby pracownicy mogli się rozwijać, wykorzystywać swoje mocne strony i mieć poczucie, że pracują dla szerszego kontekstu, to tzw. walka o talent nie będzie miała racji bytu, a ludzie w dużo większym stopniu odczują satysfakcję - nawet, nazywając swoją pracę: „pracą marzeń”.
Wychodząc na przeciw potrzebom, postanowiliśmy zaangażować się partnersko w warsztaty pt. CORPORATE DIFFERENTLY CZYLI JAK BYĆ LIDEREM, ZA KTÓRYM SAM BYŚ POSZEDŁ? organizowane na bazie doświadczeń biznesowych i pracy w dziesiątkach firm, przez dwie osoby: Monikę Reszko – psycholog biznesu, mentor liderów i menedżerów oraz Krzysztofa Herdzika – eksperta ds. procesów biznesowych. Wspólnie opracowali „Corporate Differently” - model diagnostyczny, dzięki któremu możliwe będzie zbudowanie spersonalizowanego modelu przywództwa i zarządzania.

O modelu, tym jak go wykorzystać i jakie korzyści za sobą niesie, opowiedzą na warsztacie, który odbędzie się 19-ego czerwca, w godz. 11.00 – 15.00, na 7. piętrze budynku ARGON, w kompleksie ALCHEMIA.

PODCZAS WARSZTATÓW:
• Poznasz model i narzędzie, które podniesie Twoją pewność siebie jako lidera - tym samym spersonalizujesz podejście do pracowników;
• Poznasz najlepsze sposoby budowania zaangażowania i lojalności pracowników, komunikacji oraz zarządzania zmianą;
• Zobaczysz, jak wykorzystać 7 poziomów wartości, wg których Twoi pracownicy rozwijają się, uczą, przyjmują informację zwrotną czy reagują na zmiany;
• Dowiesz się jak pogodzić zróżnicowane środowisko, w którym ludzie mają różne cele, priorytety, wiek czy narodowość tak, żeby wspólnie mieli przyjemność z pracy uzyskując ponadprzeciętne efekty.
Invest In Pomerania objęła patronatem merytorycznym to wydarzenie.
Liczba miejsc ograniczona. Zapraszamy do rezerwacji: https://corporatedifferently.evenea.pl/
Blisko 40 km w wodzie, wpław, przez 8 jezior, przez 15 godzin - wywiad z Tadeuszem Czepukojciem

Tadeusz Czepukojć urodził się 20 października 1965 r. w Bartoszycach. Obecnie – od lat – mieszka i pracuje w Gdańsku. Jest szczęśliwym mężem i ojcem trójki wspaniałych dzieci. Jego życie to ciągły ruch – jest m.in. nauczycielem wychowania fizycznego, fizjoterapeutą, tren
Nieco starsi od nas i są z nami niemal od początku - APA Wojciechowski świętuje 25-lecie!

Jeden z naszych kluczowych partnerów, pracownia APA Wojciechowski z Warszawy ma już 25 lat! Z nami współpracuje już od kilkunastu, czyli niemal od początku istnienia firmy Torus. Nie wiemy ile nerwów kosztowało ich przygotowywanie dla nas kolejnych wersji projektów, ale
Ocean w Alchemii. Jak wygląda biuro japońskiego operatora kontenerowego?

Kilka miesięcy temu do grona najemców Alchemii dołączyła firma ONE (Ocean Network Express). Jest to japoński operator kontenerowy, którego znakiem rozpoznawczym jest magentowy kolor, obecny w logo i na wielu elementach typowych dla jego działalności. Nie inaczej wygląda biuro firmy. Nowoczesna powierzchnia (1,5 tys. mkw.) zaprojektowana została przez Katarzynę Lipka-Sidor z firmy Torus.
Pocztówki z wakacji, czyli mali artyści po raz drugi

W czasie ostatnich, wakacyjno-urlopowych miesięcy zorganizowaliśmy drugą edycję konkursu plastycznego dla dzieci Alchemików. W ostatni czwartek zaprosiliśmy autorów wszystkich prac do City Cafe, aby wręczyć im nagrody i wyeksponować szerzej dzieła, które do nas dotarły.