JAK BYĆ LIDEREM, ZA KTÓRYM SAM BYŚ POSZEDŁ?

"Jedną z najważniejszych decyzji jaką podejmujemy w naszym profesjonalnym życiu to wybranie nazwiska managera. Jeśli wybierzemy źle, wówczas nic nie jest w stanie naprawić naszej decyzji. Ani płaca, ani dodatkowe benefity, ani piękne biuro czy oferta szkoleń" – CEO Instytutu Gallupa.

Wg Instytutu Gallupa ponad 50% ludzi odeszło od managera przynajmniej raz w swojej karierze. Firmy przeżywają kryzys przywództwa – tylko 30% ludzi angażuje się w pracy, a ok. 70% jest niezadowolonych. Jednocześnie sam manager jest odpowiedzialny za 70% zaangażowania bezpośrednich pracowników. Dodatkowo, ponad 60% ludzi ma problemy ze snem, właśnie z powodu relacji z bezpośrednim przełożonym. To są liczby globalne. Walka o talent spędza sen z powiek u niejednego lidera. Warto też podkreślić, że ludzie często robią inne rzeczy niż te, do których mają zdolności i predyspozycje.
Jeśli liderzy zrozumieją, że ich obowiązkiem jest stwarzanie możliwości i środowiska do tego, aby pracownicy mogli się rozwijać, wykorzystywać swoje mocne strony i mieć poczucie, że pracują dla szerszego kontekstu, to tzw. walka o talent nie będzie miała racji bytu, a ludzie w dużo większym stopniu odczują satysfakcję - nawet, nazywając swoją pracę: „pracą marzeń”.
Wychodząc na przeciw potrzebom, postanowiliśmy zaangażować się partnersko w warsztaty pt. CORPORATE DIFFERENTLY CZYLI JAK BYĆ LIDEREM, ZA KTÓRYM SAM BYŚ POSZEDŁ? organizowane na bazie doświadczeń biznesowych i pracy w dziesiątkach firm, przez dwie osoby: Monikę Reszko – psycholog biznesu, mentor liderów i menedżerów oraz Krzysztofa Herdzika – eksperta ds. procesów biznesowych. Wspólnie opracowali „Corporate Differently” - model diagnostyczny, dzięki któremu możliwe będzie zbudowanie spersonalizowanego modelu przywództwa i zarządzania.

O modelu, tym jak go wykorzystać i jakie korzyści za sobą niesie, opowiedzą na warsztacie, który odbędzie się 19-ego czerwca, w godz. 11.00 – 15.00, na 7. piętrze budynku ARGON, w kompleksie ALCHEMIA.

PODCZAS WARSZTATÓW:
• Poznasz model i narzędzie, które podniesie Twoją pewność siebie jako lidera - tym samym spersonalizujesz podejście do pracowników;
• Poznasz najlepsze sposoby budowania zaangażowania i lojalności pracowników, komunikacji oraz zarządzania zmianą;
• Zobaczysz, jak wykorzystać 7 poziomów wartości, wg których Twoi pracownicy rozwijają się, uczą, przyjmują informację zwrotną czy reagują na zmiany;
• Dowiesz się jak pogodzić zróżnicowane środowisko, w którym ludzie mają różne cele, priorytety, wiek czy narodowość tak, żeby wspólnie mieli przyjemność z pracy uzyskując ponadprzeciętne efekty.
Invest In Pomerania objęła patronatem merytorycznym to wydarzenie.
Liczba miejsc ograniczona. Zapraszamy do rezerwacji: https://corporatedifferently.evenea.pl/

PRO BALANCE, czyli dzień dziecka inaczej

Dzień dziecka nie musi być obchodzony tylko 1 czerwca... Postanowiliśmy to udowodnić i 10 lipca w budynku ARGON zorganizowaliśmy wyjątkowe, aktywne warsztaty dla dzieci. Była to okazja dla dorosłych do wspólnej zabawy ze swoimi pociechami i poznania przy tym wielu niezwykłych osób, których pasje i zainteresowania mogą być dla nich inspirujące. Tym samym, uczestnicy naszego wydarzenia przeżyli krótką, ale intensywną przygodę ze sportem i aktywnością.
Co robią pszczoły w ALCHEMII?

Na dachu budynku ARGON stanęły niedawno cztery prawdziwe ule, które zasiedliły jeszcze prawdziwsze pszczoły. Projekt „TORUS Beezzz” został zainicjowany przez nas, ale już teraz przyłączają się do niego kolejne firmy.
Operacja RH w ALCHEMII

Krwi nie da się wyprodukować!
Kamień węgielny pod biurowiec OFFICYNA w Gdańsku Wrzeszczu - wmurowany

W dniu 20 czerwca wmurowano kamień węgielny pod budowę I etapu biurowca OFFICYNA, powstającego w gdańskiej dzielnicy Wrzeszcz. Obiekt dostarczy na rynek 5,2 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym blisko 4,2 tys. mkw. z przeznaczeniem na biura. Planowany termin oddania do użytku to III kwartał 2019 roku. Łącznie w ramach dwóch etapów inwestycji powstanie docelowo 11 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym ponad 9 tys. mkw. biurowej.

Z żakami o biurach w ARGONIE

22 maja na 7 piętrze budynku ARGON odbyło się spotkanie z przedstawicielami Koła Naukowego Przedsiębiorczości START-UP działającego przy Uniwersytecie Gdańskim. Jego celem było przybliżenie studentom charakterystyki rynku biurowego w Trójmieście, a także procesu wyboru nowoczesnej powierzchni biurowej. W rolę prelegentów wcielili się przedstawiciele firmy doradczej Colliers International Poland oraz Grupy Wirtualna Polska, mającej swoją siedzibę w budynku Argon.