JAK BYĆ LIDEREM, ZA KTÓRYM SAM BYŚ POSZEDŁ?

"Jedną z najważniejszych decyzji jaką podejmujemy w naszym profesjonalnym życiu to wybranie nazwiska managera. Jeśli wybierzemy źle, wówczas nic nie jest w stanie naprawić naszej decyzji. Ani płaca, ani dodatkowe benefity, ani piękne biuro czy oferta szkoleń" – CEO Instytutu Gallupa.

Wg Instytutu Gallupa ponad 50% ludzi odeszło od managera przynajmniej raz w swojej karierze. Firmy przeżywają kryzys przywództwa – tylko 30% ludzi angażuje się w pracy, a ok. 70% jest niezadowolonych. Jednocześnie sam manager jest odpowiedzialny za 70% zaangażowania bezpośrednich pracowników. Dodatkowo, ponad 60% ludzi ma problemy ze snem, właśnie z powodu relacji z bezpośrednim przełożonym. To są liczby globalne. Walka o talent spędza sen z powiek u niejednego lidera. Warto też podkreślić, że ludzie często robią inne rzeczy niż te, do których mają zdolności i predyspozycje.
Jeśli liderzy zrozumieją, że ich obowiązkiem jest stwarzanie możliwości i środowiska do tego, aby pracownicy mogli się rozwijać, wykorzystywać swoje mocne strony i mieć poczucie, że pracują dla szerszego kontekstu, to tzw. walka o talent nie będzie miała racji bytu, a ludzie w dużo większym stopniu odczują satysfakcję - nawet, nazywając swoją pracę: „pracą marzeń”.
Wychodząc na przeciw potrzebom, postanowiliśmy zaangażować się partnersko w warsztaty pt. CORPORATE DIFFERENTLY CZYLI JAK BYĆ LIDEREM, ZA KTÓRYM SAM BYŚ POSZEDŁ? organizowane na bazie doświadczeń biznesowych i pracy w dziesiątkach firm, przez dwie osoby: Monikę Reszko – psycholog biznesu, mentor liderów i menedżerów oraz Krzysztofa Herdzika – eksperta ds. procesów biznesowych. Wspólnie opracowali „Corporate Differently” - model diagnostyczny, dzięki któremu możliwe będzie zbudowanie spersonalizowanego modelu przywództwa i zarządzania.

O modelu, tym jak go wykorzystać i jakie korzyści za sobą niesie, opowiedzą na warsztacie, który odbędzie się 19-ego czerwca, w godz. 11.00 – 15.00, na 7. piętrze budynku ARGON, w kompleksie ALCHEMIA.

PODCZAS WARSZTATÓW:
• Poznasz model i narzędzie, które podniesie Twoją pewność siebie jako lidera - tym samym spersonalizujesz podejście do pracowników;
• Poznasz najlepsze sposoby budowania zaangażowania i lojalności pracowników, komunikacji oraz zarządzania zmianą;
• Zobaczysz, jak wykorzystać 7 poziomów wartości, wg których Twoi pracownicy rozwijają się, uczą, przyjmują informację zwrotną czy reagują na zmiany;
• Dowiesz się jak pogodzić zróżnicowane środowisko, w którym ludzie mają różne cele, priorytety, wiek czy narodowość tak, żeby wspólnie mieli przyjemność z pracy uzyskując ponadprzeciętne efekty.
Invest In Pomerania objęła patronatem merytorycznym to wydarzenie.
Liczba miejsc ograniczona. Zapraszamy do rezerwacji: https://corporatedifferently.evenea.pl/

TORUSowe SQUADY na Gdańsk Business Run 2018

Blisko 1500 biegaczy i prawie 300 firmowych sztafet zameldowało się 2 września na starcie kolejnej edycji Gdańsk Business Run, a wśród nich 3 TORUSOWE SQUADY. Rywalizacja była zacięta, ale ważniejszy od miejsc był wspólny, charytatywny cel imprezy. Jak podają organizatorzy, z samych opłat startowych udało się łącznie zebrać blisko 110 tysięcy złotych, które trafią do beneficjentów tegorocznej edycji GBR. Torus był także jednym z organizatorów wydarzenia.
Gdańsk Business Run on WHEELS, czyli kółka na start!

W dniu 9 sierpnia 2018 r., na 7. piętrze budynku ARGON odbyła się konferencja prasowa Gdańsk Business Run on Wheeels. Konferencję otworzyła Agnieszka Pleti, prezes Fundacji Poland Business Run, która opowiedziała o misji fundacji, o specyfice sztafety firmowej, integrującej zespoły oraz o samej idei CSR-u, realizowanej na wielu płaszczyznach projektu: biegania, organizowania oraz wspierania.
TORUSOWE teamy jadą na Mistrzowstwa Polski w Siatkówce Plażowej

Dwa żeńskie zespoły siatkarskie wspierane przez TORUSA zakwalifikowały się do występu w Mistrzostwach Polski w Siatkówce Plażowej. Pary Świstek/Słonecka oraz Saad/Wawrzyńczyk z powodzeniem rywalizowały w 9 turniejach stanowiących kwalifikacje, a druga z par kilkakrotnie pokonywała w nich zespoły kadrowe. Medalowe apetyty krajowego czempionatu zaspokoić będą mogły już niedługo. Tegoroczny turniej finałowy odbędzie się w Krakowie na przełomie sierpnia i września. Zapowiada się zacięta rywalizacja.
Poznaj Alchemię od KUCHNI!

Kompleks biznesowy Alchemia to nie tylko nowoczesna przestrzeń biurowa, ale także bogata oferta usługowo-handlowa, z dominacją gastronomii.