Diverse Consulting Group otwiera oddział w Gdańsku

Firma Diverse Consulting Group specjalizująca się w budowaniu zespołów na projekty IT otwiera nowe biuro w kompleksie Alchemia w Gdańsku. Na swoje potrzeby wynajęła blisko 300 mkw. w budynku Argon. Najemcę w procesie wyboru lokalizacji biura reprezentowała firma doradcza JLL.

Trójmiejski hub IT

Diverse Consulting Group działa na rynku IT od 10 lat, a jej główna siedziba mieści się w Warszawie. Posiada doświadczenie w realizowaniu projektów zarówno w ramach rekrutacji stałych, jak i outsourcingu kadry IT. Wypracowuje też nowoczesne rozwiązania, dopasowane pod konkretne potrzeby biznesowe klientów. Firma nieustannie się rozwija, także poza granicami kraju.

Na jesieni zeszłego roku otworzyliśmy w Wielkiej Brytanii. Teraz przyszedł czas na kolejny polski oddział. Postawiliśmy na Trójmiasto ze względu na atrakcyjność aglomeracji, potencjał rozwoju i silną pozycję w sektorze IT

mówi Michał Lewandowski, CEO Diverse Consulting Group.

Podobnie, jak warszawski oddział, gdańskie struktury będą odpowiedzialne za rekrutacje powiązane z obszarem IT i nowych technologii. Rozwój nowej gałęzi firmy właśnie w Trójmieście jest odpowiedzią na potrzeby klientów i partnerów biznesowych z tego regionu. Nowe biuro firmy mieścić się będzie w budynku Argon w kompleksie Alchemia w Gdańsku. Na swoje potrzeby firma wynajęła blisko 300 mkw.

Szukaliśmy powierzchni nie tylko w pełni funkcjonalnej, ale też wygodnej i prestiżowej. W Argonie spodobała nam się duża ilość światła i przestrzeni, no i roślinność. Nadaje to klimatu i jednocześnie tworzy przyjazne warunki do pracy

dodaje Michał Lewandowski, CEO Diverse Consulting Group.

Argon, III etap Alchemii, Gdańsk, w  tle wcześniejsze etapy 02.jpg

Cieszy nas, że Trójmiasto i Alchemia przyciągają nie tylko gigantów branży IT, ale też firmy, które wspierają ich biznes na poziomie rekrutacyjnym, zasobowym, narzędziowym czy doradczym. Dzięki temu tworzy się ekosystem, który sprzyja rozwojowi całego regionu

mówi Marcin Piątkowski, dyrektor ds. komercjalizacji w firmie Torus.

Kompleks Alchemia (budynek Argon jest jego III etapem) oferuje nie tylko nowoczesną powierzchnię biurową, ale też szereg usług towarzyszących związanych m.in. z aktywnością fizyczną (centrum rekreacyjno-sportowe), gastronomią (kawiarnie, restauracje) czy innymi potrzebami (salon fryzjersko-kosmetyczny, sklepy. Najemcę w procesie poszukiwania lokalizacji nowego biura i negocjacjach umowy najmu reprezentowali eksperci JLL.

Alchemię cechuje nie tylko jakość powierzchni biurowej i kompleksowość usługi, ale także wyjątkowa dbałość o detale. Kolejnym odzwierciedleniem tego będzie efektowny pasaż handlowy z roślinnością i elementami małej architektury. Takie elementy sprawiają, że chcemy zostać tutaj na dłużej, a centrum tętni życiem również po godzinach pracy. Cieszymy się, że do grona Alchemii dołącza teraz Diverse Consulting Group i mamy nadzieję, że atmosfera tego miejsca przełoży się na szybki rozwój firmy

komentuje Marcin Faleńczyk, szef trójmiejskiego biura JLL.

Otwarcie nowego biura Diverse Consulting Group planowane jest na początek sierpnia.

Argon, III etap Alchemii, Gdańsk, w  tle wcześniejsze etapy.jpg

Sobota pod siatką w TORUSIE

W sobotę, 16 czerwca reprezentanci firmy TORUS wzięli udział w biznesowym turnieju siatkówki plażowej BVB Cup 2018. Tego samego dnia, wspierane przez nas zawodniczki TORUS AZS UW BV Team po raz kolejny zmierzyły się pod siatką - tym razem na plaży Gotyku w Toruniu.