Sobota pod siatką w TORUSIE

W sobotę, 16 czerwca reprezentanci firmy TORUS wzięli udział w biznesowym turnieju siatkówki plażowej BVB Cup 2018. Tego samego dnia, wspierane przez nas zawodniczki TORUS AZS UW BV Team po raz kolejny zmierzyły się pod siatką - tym razem na plaży Gotyku w Toruniu.

Beach Volleyball Business Cup to turniej siatkówki plażowej adresowany do biznesu. W tym roku odbyła się już 8 edycja tego wydarzenia. Od lat bierzemy czynny udział w tego typu inicjatywach, niezmiennie wyznając zasadę tzw. work-life balance. Wszelkiego typu działania łączące biznes ze sportem kreują pozytywną atmosferę w firmie i wzmacniają pracę zespołową. Ponadto, przyczyniają się do tworzenia, podtrzymywania i rozwijania relacji biznesowych.
zmagania reprezentantów TORUSA podczas BVB Cup 2018<br>

zmagania reprezentantów TORUSA podczas BVB Cup 2018

Tymczasem w Toruniu, na Plaży Gotyku, dziewczyny reprezentujące TORUS AZS UW BV Team wygrały trzy mecze po 2:0, czego efektem było zakwalifikowanie się do najlepszej czwórki turnieju! Następnego dnia, w niedzielę, 17 czerwca, po dwóch zaciętych meczach kończących się tie breakami, nasze siatkarki wygrały cały turniej. W pierwszym meczu pokonały w półfinale parę Orlen Team Legieta/Wachowicz, a w kolejnym meczu, finałowym okazały się być lepsze od pary Tomala/Klocek.
Siatkarki TORUS AZS UW BV Team - Magdalena Saad i Agata Wawrzyńczyk podczas turnieju w Toruniu

PRO BALANCE, czyli dzień dziecka inaczej

Dzień dziecka nie musi być obchodzony tylko 1 czerwca... Postanowiliśmy to udowodnić i 10 lipca w budynku ARGON zorganizowaliśmy wyjątkowe, aktywne warsztaty dla dzieci. Była to okazja dla dorosłych do wspólnej zabawy ze swoimi pociechami i poznania przy tym wielu niezwykłych osób, których pasje i zainteresowania mogą być dla nich inspirujące. Tym samym, uczestnicy naszego wydarzenia przeżyli krótką, ale intensywną przygodę ze sportem i aktywnością.
Co robią pszczoły w ALCHEMII?

Na dachu budynku ARGON stanęły niedawno cztery prawdziwe ule, które zasiedliły jeszcze prawdziwsze pszczoły. Projekt „TORUS Beezzz” został zainicjowany przez nas, ale już teraz przyłączają się do niego kolejne firmy.
Operacja RH w ALCHEMII

Krwi nie da się wyprodukować!
Kamień węgielny pod biurowiec OFFICYNA w Gdańsku Wrzeszczu - wmurowany

W dniu 20 czerwca wmurowano kamień węgielny pod budowę I etapu biurowca OFFICYNA, powstającego w gdańskiej dzielnicy Wrzeszcz. Obiekt dostarczy na rynek 5,2 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym blisko 4,2 tys. mkw. z przeznaczeniem na biura. Planowany termin oddania do użytku to III kwartał 2019 roku. Łącznie w ramach dwóch etapów inwestycji powstanie docelowo 11 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym ponad 9 tys. mkw. biurowej.