Sobota pod siatką w TORUSIE

W sobotę, 16 czerwca reprezentanci firmy TORUS wzięli udział w biznesowym turnieju siatkówki plażowej BVB Cup 2018. Tego samego dnia, wspierane przez nas zawodniczki TORUS AZS UW BV Team po raz kolejny zmierzyły się pod siatką - tym razem na plaży Gotyku w Toruniu.

Beach Volleyball Business Cup to turniej siatkówki plażowej adresowany do biznesu. W tym roku odbyła się już 8 edycja tego wydarzenia. Od lat bierzemy czynny udział w tego typu inicjatywach, niezmiennie wyznając zasadę tzw. work-life balance. Wszelkiego typu działania łączące biznes ze sportem kreują pozytywną atmosferę w firmie i wzmacniają pracę zespołową. Ponadto, przyczyniają się do tworzenia, podtrzymywania i rozwijania relacji biznesowych.
zmagania reprezentantów TORUSA podczas BVB Cup 2018<br>

zmagania reprezentantów TORUSA podczas BVB Cup 2018

Tymczasem w Toruniu, na Plaży Gotyku, dziewczyny reprezentujące TORUS AZS UW BV Team wygrały trzy mecze po 2:0, czego efektem było zakwalifikowanie się do najlepszej czwórki turnieju! Następnego dnia, w niedzielę, 17 czerwca, po dwóch zaciętych meczach kończących się tie breakami, nasze siatkarki wygrały cały turniej. W pierwszym meczu pokonały w półfinale parę Orlen Team Legieta/Wachowicz, a w kolejnym meczu, finałowym okazały się być lepsze od pary Tomala/Klocek.
Siatkarki TORUS AZS UW BV Team - Magdalena Saad i Agata Wawrzyńczyk podczas turnieju w Toruniu

TORUSowe SQUADY na Gdańsk Business Run 2018

Blisko 1500 biegaczy i prawie 300 firmowych sztafet zameldowało się 2 września na starcie kolejnej edycji Gdańsk Business Run, a wśród nich 3 TORUSOWE SQUADY. Rywalizacja była zacięta, ale ważniejszy od miejsc był wspólny, charytatywny cel imprezy. Jak podają organizatorzy, z samych opłat startowych udało się łącznie zebrać blisko 110 tysięcy złotych, które trafią do beneficjentów tegorocznej edycji GBR. Torus był także jednym z organizatorów wydarzenia.
Gdańsk Business Run on WHEELS, czyli kółka na start!

W dniu 9 sierpnia 2018 r., na 7. piętrze budynku ARGON odbyła się konferencja prasowa Gdańsk Business Run on Wheeels. Konferencję otworzyła Agnieszka Pleti, prezes Fundacji Poland Business Run, która opowiedziała o misji fundacji, o specyfice sztafety firmowej, integrującej zespoły oraz o samej idei CSR-u, realizowanej na wielu płaszczyznach projektu: biegania, organizowania oraz wspierania.
TORUSOWE teamy jadą na Mistrzowstwa Polski w Siatkówce Plażowej

Dwa żeńskie zespoły siatkarskie wspierane przez TORUSA zakwalifikowały się do występu w Mistrzostwach Polski w Siatkówce Plażowej. Pary Świstek/Słonecka oraz Saad/Wawrzyńczyk z powodzeniem rywalizowały w 9 turniejach stanowiących kwalifikacje, a druga z par kilkakrotnie pokonywała w nich zespoły kadrowe. Medalowe apetyty krajowego czempionatu zaspokoić będą mogły już niedługo. Tegoroczny turniej finałowy odbędzie się w Krakowie na przełomie sierpnia i września. Zapowiada się zacięta rywalizacja.
Poznaj Alchemię od KUCHNI!

Kompleks biznesowy Alchemia to nie tylko nowoczesna przestrzeń biurowa, ale także bogata oferta usługowo-handlowa, z dominacją gastronomii.