Sobota pod siatką w TORUSIE

W sobotę, 16 czerwca reprezentanci firmy TORUS wzięli udział w biznesowym turnieju siatkówki plażowej BVB Cup 2018. Tego samego dnia, wspierane przez nas zawodniczki TORUS AZS UW BV Team po raz kolejny zmierzyły się pod siatką - tym razem na plaży Gotyku w Toruniu.

Beach Volleyball Business Cup to turniej siatkówki plażowej adresowany do biznesu. W tym roku odbyła się już 8 edycja tego wydarzenia. Od lat bierzemy czynny udział w tego typu inicjatywach, niezmiennie wyznając zasadę tzw. work-life balance. Wszelkiego typu działania łączące biznes ze sportem kreują pozytywną atmosferę w firmie i wzmacniają pracę zespołową. Ponadto, przyczyniają się do tworzenia, podtrzymywania i rozwijania relacji biznesowych.
zmagania reprezentantów TORUSA podczas BVB Cup 2018<br>

zmagania reprezentantów TORUSA podczas BVB Cup 2018

Tymczasem w Toruniu, na Plaży Gotyku, dziewczyny reprezentujące TORUS AZS UW BV Team wygrały trzy mecze po 2:0, czego efektem było zakwalifikowanie się do najlepszej czwórki turnieju! Następnego dnia, w niedzielę, 17 czerwca, po dwóch zaciętych meczach kończących się tie breakami, nasze siatkarki wygrały cały turniej. W pierwszym meczu pokonały w półfinale parę Orlen Team Legieta/Wachowicz, a w kolejnym meczu, finałowym okazały się być lepsze od pary Tomala/Klocek.
Siatkarki TORUS AZS UW BV Team - Magdalena Saad i Agata Wawrzyńczyk podczas turnieju w Toruniu

Blisko 40 km w wodzie, wpław, przez 8 jezior, przez 15 godzin - wywiad z Tadeuszem Czepukojciem

Tadeusz Czepukojć urodził się 20 października 1965 r. w Bartoszycach. Obecnie – od lat – mieszka i pracuje w Gdańsku. Jest szczęśliwym mężem i ojcem trójki wspaniałych dzieci. Jego życie to ciągły ruch – jest m.in. nauczycielem wychowania fizycznego, fizjoterapeutą, tren
Nieco starsi od nas i są z nami niemal od początku - APA Wojciechowski świętuje 25-lecie!

Jeden z naszych kluczowych partnerów, pracownia APA Wojciechowski z Warszawy ma już 25 lat! Z nami współpracuje już od kilkunastu, czyli niemal od początku istnienia firmy Torus. Nie wiemy ile nerwów kosztowało ich przygotowywanie dla nas kolejnych wersji projektów, ale
Ocean w Alchemii. Jak wygląda biuro japońskiego operatora kontenerowego?

Kilka miesięcy temu do grona najemców Alchemii dołączyła firma ONE (Ocean Network Express). Jest to japoński operator kontenerowy, którego znakiem rozpoznawczym jest magentowy kolor, obecny w logo i na wielu elementach typowych dla jego działalności. Nie inaczej wygląda biuro firmy. Nowoczesna powierzchnia (1,5 tys. mkw.) zaprojektowana została przez Katarzynę Lipka-Sidor z firmy Torus.
Pocztówki z wakacji, czyli mali artyści po raz drugi

W czasie ostatnich, wakacyjno-urlopowych miesięcy zorganizowaliśmy drugą edycję konkursu plastycznego dla dzieci Alchemików. W ostatni czwartek zaprosiliśmy autorów wszystkich prac do City Cafe, aby wręczyć im nagrody i wyeksponować szerzej dzieła, które do nas dotarły.