Operacja RH w ALCHEMII

Krwi nie da się wyprodukować!

Dlatego od wielu lat staramy się umożliwić naszym najemcom i potencjalnym darczyńcom przyjazd ambulansu do poboru krwi z Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Gdańsku, by wspomóc tych, którzy tej krwi najbardziej potrzebują. To cykliczne wydarzenie - w tym roku ambulans przyjedzie również 9 lipca i 17 września. Zachęcamy do uczestnictwa! Aktualne miejsce Operacji Rh znajduje się za budynkiem ARGON, od strony tunelu, przy stacji SKM Przymorze-Uniwersytet.
finanse.jpg

PRO BALANCE, czyli dzień dziecka inaczej

Dzień dziecka nie musi być obchodzony tylko 1 czerwca... Postanowiliśmy to udowodnić i 10 lipca w budynku ARGON zorganizowaliśmy wyjątkowe, aktywne warsztaty dla dzieci. Była to okazja dla dorosłych do wspólnej zabawy ze swoimi pociechami i poznania przy tym wielu niezwykłych osób, których pasje i zainteresowania mogą być dla nich inspirujące. Tym samym, uczestnicy naszego wydarzenia przeżyli krótką, ale intensywną przygodę ze sportem i aktywnością.
Co robią pszczoły w ALCHEMII?

Na dachu budynku ARGON stanęły niedawno cztery prawdziwe ule, które zasiedliły jeszcze prawdziwsze pszczoły. Projekt „TORUS Beezzz” został zainicjowany przez nas, ale już teraz przyłączają się do niego kolejne firmy.
Kamień węgielny pod biurowiec OFFICYNA w Gdańsku Wrzeszczu - wmurowany

W dniu 20 czerwca wmurowano kamień węgielny pod budowę I etapu biurowca OFFICYNA, powstającego w gdańskiej dzielnicy Wrzeszcz. Obiekt dostarczy na rynek 5,2 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym blisko 4,2 tys. mkw. z przeznaczeniem na biura. Planowany termin oddania do użytku to III kwartał 2019 roku. Łącznie w ramach dwóch etapów inwestycji powstanie docelowo 11 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym ponad 9 tys. mkw. biurowej.
Sobota pod siatką w TORUSIE

W sobotę, 16 czerwca reprezentanci firmy TORUS wzięli udział w biznesowym turnieju siatkówki plażowej BVB Cup 2018. Tego samego dnia, wspierane przez nas zawodniczki TORUS AZS UW BV Team po raz kolejny zmierzyły się pod siatką - tym razem na plaży Gotyku w Toruniu.

Diverse Consulting Group w ARGONIE

Firma Diverse Consulting Group specjalizująca się w budowaniu zespołów na projekty IT wybrała ARGON na siedzibę swojego gdańskiego biura. Na swoje potrzeby wynajęła blisko 300 mkw.