Gdańsk Business Run on WHEELS, czyli kółka na start!

W dniu 9 sierpnia 2018 r., na 7. piętrze budynku ARGON odbyła się konferencja prasowa Gdańsk Business Run on Wheeels. Konferencję otworzyła Agnieszka Pleti, prezes Fundacji Poland Business Run, która opowiedziała o misji fundacji, o specyfice sztafety firmowej, integrującej zespoły oraz o samej idei CSR-u, realizowanej na wielu płaszczyznach projektu: biegania, organizowania oraz wspierania.

Ciepłe słowa o słusznej idei angażowania się w tego typu event wypowiedział przedstawiciel Urzędu Miasta, pan Piotr Kowalczuk, zastępca Prezydenta Miasta Gdańska ds. Polityki Społecznej. Potwierdził, iż śledzi postępy zawodników, którzy reprezentować będą tego dnia Urząd i nie ukrywał, jak dumny jest z podjętej przez nich decyzji o wystartowaniu w biegu, gdyż jest ona odzwierciedleniem realizowanej misji odpowiedzialności społecznej.

Jako miasto pokazujemy konsekwentnie, że projekty, nie tylko społeczne, ale te które są prorozwojowe dla Gdańska, są możliwe, dlatego że są wśród nas osoby, które patrzą całkowicie innowacyjnie na rozwój, patrzą jako firmy, patrzą jako organizacja społeczna, a miasto ma być po prostu brokerem takich działań.

Piotr Kowalczuk, zastępca Prezydenta Miasta Gdańska

O trzyletniej współpracy z Poland Business Run wspomniał przedstawiciel sponsora głównego wydarzenia, firmy kurierskiej GLS Poland, Adam Fabianowski, Dyrektor Regionu North. Zapowiedział szereg atrakcji przygotowanych na firmowych stoiskach, w tzw. Strefie Kibica GLS.

Jako sponsor główny Poland Business Run będziemy robić to w czym czujemy się najlepiej. Zamierzamy dostarczać emocje, uśmiech, radość biegaczom oraz wszystkim obecnym tego dnia kibicom!

Adam Fabianowski, Dyrektor Regionu North

Na konferencję zaproszona została także pani Monika Truszkowska-Bednarek, prezes fundacji Integralia, która zadeklarowała wsparcie przy organizacji pilotażowej edycji biegu na kółkach GBR on WHEELS. Ergo Hestia jest firmą, która doskonale wie, jak ważna jest aktywizacja sportowa oraz zawodowa osób z niepełnosprawnościami, gdyż od 14 lat gromadzi w tym temacie cenne doświadczenie.

Z perspektywy pracodawcy kluczowe jest, by takie osoby traktować jak każdego innego pracownika. Benefity z zaangażowania osób niepełnosprawnych mogą być olbrzymie. Wspaniale działają na zespoły, w których pracują, tym bardziej, że wysoko stawiają poprzeczkę, również jeśli chodzi o rywalizację sportową.

Tegoroczny beneficjent GBR, Marek Wesołowski potwierdził, iż „sport hartuje ducha” i jest najlepszą rehabilitacją. Marek opowiedział o swojej przygodzie z koszykówką, o wspaniałej drużynie, która go na co dzień motywuje i zdradził jakie ma marzenia związane ze sportem w przyszłości - występ na paraolimpiadzie!
Zapraszamy do obejrzenia relacji video:  https://www.youtube.com/watch?v=fbdb3rtuwzA
Film zrealizowany dzięki uprzejmości Pracodawców Pomorza. Nagranie i montaż: Maciej Michniewski.

TORUSowe SQUADY na Gdańsk Business Run 2018

Blisko 1500 biegaczy i prawie 300 firmowych sztafet zameldowało się 2 września na starcie kolejnej edycji Gdańsk Business Run, a wśród nich 3 TORUSOWE SQUADY. Rywalizacja była zacięta, ale ważniejszy od miejsc był wspólny, charytatywny cel imprezy. Jak podają organizatorzy, z samych opłat startowych udało się łącznie zebrać blisko 110 tysięcy złotych, które trafią do beneficjentów tegorocznej edycji GBR. Torus był także jednym z organizatorów wydarzenia.
TORUSOWE teamy jadą na Mistrzowstwa Polski w Siatkówce Plażowej

Dwa żeńskie zespoły siatkarskie wspierane przez TORUSA zakwalifikowały się do występu w Mistrzostwach Polski w Siatkówce Plażowej. Pary Świstek/Słonecka oraz Saad/Wawrzyńczyk z powodzeniem rywalizowały w 9 turniejach stanowiących kwalifikacje, a druga z par kilkakrotnie pokonywała w nich zespoły kadrowe. Medalowe apetyty krajowego czempionatu zaspokoić będą mogły już niedługo. Tegoroczny turniej finałowy odbędzie się w Krakowie na przełomie sierpnia i września. Zapowiada się zacięta rywalizacja.
Poznaj Alchemię od KUCHNI!

Kompleks biznesowy Alchemia to nie tylko nowoczesna przestrzeń biurowa, ale także bogata oferta usługowo-handlowa, z dominacją gastronomii.
Vorwerk Polska nowym najemcą ARGONU

Vorwerk Polska, firma oferująca wysokiej klasy urządzenie wielofunkcyjne Thermomix®, podpisała umowę najmu 440 mkw. powierzchni biurowej w budynku ARGON. Będzie to dwudzieste siódme biuro firmy w Polsce. Umowa najmu została podpisana na 5 lat. W transakcji najmu pośredniczyła firma doradcza Walter Herz.