TORUSowe SQUADY na Gdańsk Business Run 2018

Blisko 1500 biegaczy i prawie 300 firmowych sztafet zameldowało się 2 września na starcie kolejnej edycji Gdańsk Business Run, a wśród nich 3 TORUSOWE SQUADY. Rywalizacja była zacięta, ale ważniejszy od miejsc był wspólny, charytatywny cel imprezy. Jak podają organizatorzy, z samych opłat startowych udało się łącznie zebrać blisko 110 tysięcy złotych, które trafią do beneficjentów tegorocznej edycji GBR. Torus był także jednym z organizatorów wydarzenia.

Poland Business Run to największy charytatywny bieg biznesowy, który pomaga spełniać marzenia osób po amputacjach. Bieg ten ma charakter sztafety - występuje w niej pięciu zawodników, z których każdy ma do przebiegnięcia niespełna 4-kilometrową trasę. Bieg organizowany jest już od 6 lat, każdego roku zwiększając swój zasięg (obecnie jest już w 9 największych miastach w Polsce). Inicjatywa ma na celu nie tylko wsparcie osób z niepełnosprawnością, ale też promocję aktywnego stylu życia i integrację społeczności lokalnej z biznesem. W Gdańsku bieg odbył się już po raz 3, a firma TORUS jest aktywnym uczestnikiem i partnerem Gdańsk Business Run od początku rozwoju tego projektu w Gdańsku. W tegorocznej edycji GBR wystartowały trzy TORUSowe drużyny, które nie tylko dzielnie rywalizowały na trasie, ale były też bardzo… widoczne. Zawodnicy biegli z balonami wypełnionym helem, na których były napisy, np. „Catch me if you cen”, „Ograniczenie prędkości 5,5 km/h” czy „Goń mnie”. Jedną z torusowych drużyn wsparł sam Prezes Zarządu, Sławomir Gajewski. To bezsprzecznie postawa godna naśladowania! ;)
Było wesoło, sportowo i energicznie. I na pewno nie po raz ostatni.
foteczka GBR2.jpg

TORUS SQUAD 1 (miejsce 60) Skład: Patryk Witusik, Filip Butkiewicz, Przemek Groszewski, Piotr Kontraktewicz,
Darek Gawryluk)

TORUS SQUAD 2 (miejsce 96) Skład: Monika Brzozowska, Sławomir Gajewski, Natalia Manuszewska, Marcin Uske, Karolina Brożonowicz)

TORUS SQUAD 3 (miejsce 144) Skład: Marcin Dudek, Kamil Tarasek, Agnieszka Stręk, Agnieszka Richert, Rafał Szymański)

Blisko 40 km w wodzie, wpław, przez 8 jezior, przez 15 godzin - wywiad z Tadeuszem Czepukojciem

Tadeusz Czepukojć urodził się 20 października 1965 r. w Bartoszycach. Obecnie – od lat – mieszka i pracuje w Gdańsku. Jest szczęśliwym mężem i ojcem trójki wspaniałych dzieci. Jego życie to ciągły ruch – jest m.in. nauczycielem wychowania fizycznego, fizjoterapeutą, tren
Nieco starsi od nas i są z nami niemal od początku - APA Wojciechowski świętuje 25-lecie!

Jeden z naszych kluczowych partnerów, pracownia APA Wojciechowski z Warszawy ma już 25 lat! Z nami współpracuje już od kilkunastu, czyli niemal od początku istnienia firmy Torus. Nie wiemy ile nerwów kosztowało ich przygotowywanie dla nas kolejnych wersji projektów, ale
Ocean w Alchemii. Jak wygląda biuro japońskiego operatora kontenerowego?

Kilka miesięcy temu do grona najemców Alchemii dołączyła firma ONE (Ocean Network Express). Jest to japoński operator kontenerowy, którego znakiem rozpoznawczym jest magentowy kolor, obecny w logo i na wielu elementach typowych dla jego działalności. Nie inaczej wygląda biuro firmy. Nowoczesna powierzchnia (1,5 tys. mkw.) zaprojektowana została przez Katarzynę Lipka-Sidor z firmy Torus.
Pocztówki z wakacji, czyli mali artyści po raz drugi

W czasie ostatnich, wakacyjno-urlopowych miesięcy zorganizowaliśmy drugą edycję konkursu plastycznego dla dzieci Alchemików. W ostatni czwartek zaprosiliśmy autorów wszystkich prac do City Cafe, aby wręczyć im nagrody i wyeksponować szerzej dzieła, które do nas dotarły.