TORUSowe SQUADY na Gdańsk Business Run 2018

Blisko 1500 biegaczy i prawie 300 firmowych sztafet zameldowało się 2 września na starcie kolejnej edycji Gdańsk Business Run, a wśród nich 3 TORUSOWE SQUADY. Rywalizacja była zacięta, ale ważniejszy od miejsc był wspólny, charytatywny cel imprezy. Jak podają organizatorzy, z samych opłat startowych udało się łącznie zebrać blisko 110 tysięcy złotych, które trafią do beneficjentów tegorocznej edycji GBR. Torus był także jednym z organizatorów wydarzenia.

Poland Business Run to największy charytatywny bieg biznesowy, który pomaga spełniać marzenia osób po amputacjach. Bieg ten ma charakter sztafety - występuje w niej pięciu zawodników, z których każdy ma do przebiegnięcia niespełna 4-kilometrową trasę. Bieg organizowany jest już od 6 lat, każdego roku zwiększając swój zasięg (obecnie jest już w 9 największych miastach w Polsce). Inicjatywa ma na celu nie tylko wsparcie osób z niepełnosprawnością, ale też promocję aktywnego stylu życia i integrację społeczności lokalnej z biznesem. W Gdańsku bieg odbył się już po raz 3, a firma TORUS jest aktywnym uczestnikiem i partnerem Gdańsk Business Run od początku rozwoju tego projektu w Gdańsku. W tegorocznej edycji GBR wystartowały trzy TORUSowe drużyny, które nie tylko dzielnie rywalizowały na trasie, ale były też bardzo… widoczne. Zawodnicy biegli z balonami wypełnionym helem, na których były napisy, np. „Catch me if you cen”, „Ograniczenie prędkości 5,5 km/h” czy „Goń mnie”. Jedną z torusowych drużyn wsparł sam Prezes Zarządu, Sławomir Gajewski. To bezsprzecznie postawa godna naśladowania! ;)
Było wesoło, sportowo i energicznie. I na pewno nie po raz ostatni.
foteczka GBR2.jpg

TORUS SQUAD 1 (miejsce 60) Skład: Patryk Witusik, Filip Butkiewicz, Przemek Groszewski, Piotr Kontraktewicz,
Darek Gawryluk)

TORUS SQUAD 2 (miejsce 96) Skład: Monika Brzozowska, Sławomir Gajewski, Natalia Manuszewska, Marcin Uske, Karolina Brożonowicz)

TORUS SQUAD 3 (miejsce 144) Skład: Marcin Dudek, Kamil Tarasek, Agnieszka Stręk, Agnieszka Richert, Rafał Szymański)

Gdańsk Business Run on WHEELS, czyli kółka na start!

W dniu 9 sierpnia 2018 r., na 7. piętrze budynku ARGON odbyła się konferencja prasowa Gdańsk Business Run on Wheeels. Konferencję otworzyła Agnieszka Pleti, prezes Fundacji Poland Business Run, która opowiedziała o misji fundacji, o specyfice sztafety firmowej, integrującej zespoły oraz o samej idei CSR-u, realizowanej na wielu płaszczyznach projektu: biegania, organizowania oraz wspierania.
TORUSOWE teamy jadą na Mistrzowstwa Polski w Siatkówce Plażowej

Dwa żeńskie zespoły siatkarskie wspierane przez TORUSA zakwalifikowały się do występu w Mistrzostwach Polski w Siatkówce Plażowej. Pary Świstek/Słonecka oraz Saad/Wawrzyńczyk z powodzeniem rywalizowały w 9 turniejach stanowiących kwalifikacje, a druga z par kilkakrotnie pokonywała w nich zespoły kadrowe. Medalowe apetyty krajowego czempionatu zaspokoić będą mogły już niedługo. Tegoroczny turniej finałowy odbędzie się w Krakowie na przełomie sierpnia i września. Zapowiada się zacięta rywalizacja.
Poznaj Alchemię od KUCHNI!

Kompleks biznesowy Alchemia to nie tylko nowoczesna przestrzeń biurowa, ale także bogata oferta usługowo-handlowa, z dominacją gastronomii.
Vorwerk Polska nowym najemcą ARGONU

Vorwerk Polska, firma oferująca wysokiej klasy urządzenie wielofunkcyjne Thermomix®, podpisała umowę najmu 440 mkw. powierzchni biurowej w budynku ARGON. Będzie to dwudzieste siódme biuro firmy w Polsce. Umowa najmu została podpisana na 5 lat. W transakcji najmu pośredniczyła firma doradcza Walter Herz.