Vorwerk Polska nowym najemcą ARGONU

Vorwerk Polska, firma oferująca wysokiej klasy urządzenie wielofunkcyjne Thermomix®, podpisała umowę najmu 440 mkw. powierzchni biurowej w budynku ARGON. Będzie to dwudzieste siódme biuro firmy w Polsce. Umowa najmu została podpisana na 5 lat. W transakcji najmu pośredniczyła firma doradcza Walter Herz.

W związku z rozwojem firma Vorwerk Polska poszukiwała większego biura od dotychczas zajmowanego w Gdańsku. Firma wybrała ARGON na swoje Biuro Okręgowe ze względu na nowoczesne wyposażenie budynku, dobrą lokalizację i biznesowe otoczenie kompleksu ALCHEMIA. Nowe biuro będzie miejscem spotkań i szkoleń przedstawicieli handlowych, zajmujących się sprzedażą bezpośrednią urządzenia Thermomix® oraz spotkań z klientami. Nowe biuro firmy w Gdańsku zostanie otwarte w połowie sierpnia 2018 roku.

Wyboru budynku zawsze dokonujemy pod kątem możliwości aranżacji wnętrza zgodnie z naszymi standardami. Wszystkie oddziały firmy przygotowane są według spójnego wzoru, dlatego tak istotna jest możliwość dostosowania przestrzeni do wymagań i potrzeb biura okręgowego.

MAŁGORZATA WINIARSKA, KIEROWNIK DS. ADMINISTRACYJNYCH VORWERK POLSKA.

Argon, III etap Alchemii,  Gdańsk_wejście do holu.jpg

Obecność firmy Vorwerk w ARGONIE potwierdza elastyczność naszej oferty. W Alchemii rozwijają się dzisiaj zarówno duże, jak i małe podmioty, polskie i międzynarodowe, ponadto działające w różnych branżach. Dla wszystkich najemców bardzo istotne są obecnie standardy jakościowe, co stanowi niewątpliwy wyróżnik Alchemii.

MARCIN PIĄTKOWSKI, DYREKTOR DS. KOMERCJALIZACJI W FIRMIE TORUS.

Firma Vorwerk rozpoczęła swoją działalność w 1883 roku w Niemczech w Wuppertalu i tam znajduje się jej główna siedziba. Po ponad 130 latach istnienia, jest międzynarodowym przedsiębiorstwem obecnym w ponad 70 krajach, w tym w Australii, Chinach i USA. Podstawową działalnością firmy jest sprzedaż bezpośrednia wysokiej jakości sprzętu gospodarstwa domowego. Globalna grupa Vorwerk oferuje urządzenie kuchenne Thermomix®, odkurzacze Kobold, narzędzia Twercs, produkty Lux Asia Pacific oraz kosmetyki Jafra. Dywizjami Vorwerk są także AKF Bank, Vorwerk Carpets oraz Hectas Group. W Polsce Vorwerk obecny jest od 1995 roku, a jego główna siedziba mieści się we Wrocławiu. W ciągu 20 lat obecności urządzenia Thermomix® na polskim rynku na jego zakup zdecydowało się ponad pół miliona klientów. Obecnie w Polsce sprzedawany jest już czwarty model urządzenia – Thermomix® TM5.
Family-couple-20151028.jpg
Blisko 40 km w wodzie, wpław, przez 8 jezior, przez 15 godzin - wywiad z Tadeuszem Czepukojciem

Tadeusz Czepukojć urodził się 20 października 1965 r. w Bartoszycach. Obecnie – od lat – mieszka i pracuje w Gdańsku. Jest szczęśliwym mężem i ojcem trójki wspaniałych dzieci. Jego życie to ciągły ruch – jest m.in. nauczycielem wychowania fizycznego, fizjoterapeutą, tren
Nieco starsi od nas i są z nami niemal od początku - APA Wojciechowski świętuje 25-lecie!

Jeden z naszych kluczowych partnerów, pracownia APA Wojciechowski z Warszawy ma już 25 lat! Z nami współpracuje już od kilkunastu, czyli niemal od początku istnienia firmy Torus. Nie wiemy ile nerwów kosztowało ich przygotowywanie dla nas kolejnych wersji projektów, ale
Ocean w Alchemii. Jak wygląda biuro japońskiego operatora kontenerowego?

Kilka miesięcy temu do grona najemców Alchemii dołączyła firma ONE (Ocean Network Express). Jest to japoński operator kontenerowy, którego znakiem rozpoznawczym jest magentowy kolor, obecny w logo i na wielu elementach typowych dla jego działalności. Nie inaczej wygląda biuro firmy. Nowoczesna powierzchnia (1,5 tys. mkw.) zaprojektowana została przez Katarzynę Lipka-Sidor z firmy Torus.
Pocztówki z wakacji, czyli mali artyści po raz drugi

W czasie ostatnich, wakacyjno-urlopowych miesięcy zorganizowaliśmy drugą edycję konkursu plastycznego dla dzieci Alchemików. W ostatni czwartek zaprosiliśmy autorów wszystkich prac do City Cafe, aby wręczyć im nagrody i wyeksponować szerzej dzieła, które do nas dotarły.