Vorwerk Polska nowym najemcą ARGONU

Vorwerk Polska, firma oferująca wysokiej klasy urządzenie wielofunkcyjne Thermomix®, podpisała umowę najmu 440 mkw. powierzchni biurowej w budynku ARGON. Będzie to dwudzieste siódme biuro firmy w Polsce. Umowa najmu została podpisana na 5 lat. W transakcji najmu pośredniczyła firma doradcza Walter Herz.

W związku z rozwojem firma Vorwerk Polska poszukiwała większego biura od dotychczas zajmowanego w Gdańsku. Firma wybrała ARGON na swoje Biuro Okręgowe ze względu na nowoczesne wyposażenie budynku, dobrą lokalizację i biznesowe otoczenie kompleksu ALCHEMIA. Nowe biuro będzie miejscem spotkań i szkoleń przedstawicieli handlowych, zajmujących się sprzedażą bezpośrednią urządzenia Thermomix® oraz spotkań z klientami. Nowe biuro firmy w Gdańsku zostanie otwarte w połowie sierpnia 2018 roku.

Wyboru budynku zawsze dokonujemy pod kątem możliwości aranżacji wnętrza zgodnie z naszymi standardami. Wszystkie oddziały firmy przygotowane są według spójnego wzoru, dlatego tak istotna jest możliwość dostosowania przestrzeni do wymagań i potrzeb biura okręgowego.

MAŁGORZATA WINIARSKA, KIEROWNIK DS. ADMINISTRACYJNYCH VORWERK POLSKA.

Argon, III etap Alchemii,  Gdańsk_wejście do holu.jpg

Obecność firmy Vorwerk w ARGONIE potwierdza elastyczność naszej oferty. W Alchemii rozwijają się dzisiaj zarówno duże, jak i małe podmioty, polskie i międzynarodowe, ponadto działające w różnych branżach. Dla wszystkich najemców bardzo istotne są obecnie standardy jakościowe, co stanowi niewątpliwy wyróżnik Alchemii.

MARCIN PIĄTKOWSKI, DYREKTOR DS. KOMERCJALIZACJI W FIRMIE TORUS.

Firma Vorwerk rozpoczęła swoją działalność w 1883 roku w Niemczech w Wuppertalu i tam znajduje się jej główna siedziba. Po ponad 130 latach istnienia, jest międzynarodowym przedsiębiorstwem obecnym w ponad 70 krajach, w tym w Australii, Chinach i USA. Podstawową działalnością firmy jest sprzedaż bezpośrednia wysokiej jakości sprzętu gospodarstwa domowego. Globalna grupa Vorwerk oferuje urządzenie kuchenne Thermomix®, odkurzacze Kobold, narzędzia Twercs, produkty Lux Asia Pacific oraz kosmetyki Jafra. Dywizjami Vorwerk są także AKF Bank, Vorwerk Carpets oraz Hectas Group. W Polsce Vorwerk obecny jest od 1995 roku, a jego główna siedziba mieści się we Wrocławiu. W ciągu 20 lat obecności urządzenia Thermomix® na polskim rynku na jego zakup zdecydowało się ponad pół miliona klientów. Obecnie w Polsce sprzedawany jest już czwarty model urządzenia – Thermomix® TM5.
Family-couple-20151028.jpg

TORUSowe SQUADY na Gdańsk Business Run 2018

Blisko 1500 biegaczy i prawie 300 firmowych sztafet zameldowało się 2 września na starcie kolejnej edycji Gdańsk Business Run, a wśród nich 3 TORUSOWE SQUADY. Rywalizacja była zacięta, ale ważniejszy od miejsc był wspólny, charytatywny cel imprezy. Jak podają organizatorzy, z samych opłat startowych udało się łącznie zebrać blisko 110 tysięcy złotych, które trafią do beneficjentów tegorocznej edycji GBR. Torus był także jednym z organizatorów wydarzenia.
Gdańsk Business Run on WHEELS, czyli kółka na start!

W dniu 9 sierpnia 2018 r., na 7. piętrze budynku ARGON odbyła się konferencja prasowa Gdańsk Business Run on Wheeels. Konferencję otworzyła Agnieszka Pleti, prezes Fundacji Poland Business Run, która opowiedziała o misji fundacji, o specyfice sztafety firmowej, integrującej zespoły oraz o samej idei CSR-u, realizowanej na wielu płaszczyznach projektu: biegania, organizowania oraz wspierania.
TORUSOWE teamy jadą na Mistrzowstwa Polski w Siatkówce Plażowej

Dwa żeńskie zespoły siatkarskie wspierane przez TORUSA zakwalifikowały się do występu w Mistrzostwach Polski w Siatkówce Plażowej. Pary Świstek/Słonecka oraz Saad/Wawrzyńczyk z powodzeniem rywalizowały w 9 turniejach stanowiących kwalifikacje, a druga z par kilkakrotnie pokonywała w nich zespoły kadrowe. Medalowe apetyty krajowego czempionatu zaspokoić będą mogły już niedługo. Tegoroczny turniej finałowy odbędzie się w Krakowie na przełomie sierpnia i września. Zapowiada się zacięta rywalizacja.
Poznaj Alchemię od KUCHNI!

Kompleks biznesowy Alchemia to nie tylko nowoczesna przestrzeń biurowa, ale także bogata oferta usługowo-handlowa, z dominacją gastronomii.