Officyna di Vinegre w Argonie

Część usługowo-handlowa budynku Argon zyskała kolejnego najemcę. Ofertę gastronomiczną dopełni Officyna di Vinegre, oferując zdrową, świeżą kuchnię przez cały dzień. Lokal otwarty zostanie na początku kwietnia 2018 roku i działać będzie na powierzchni blisko 300 mkw.

Gastronomia z pasją

Officyna di Vinegre w swojej gastronomicznej formie łączyć będzie tradycję z nowoczesnością. Bogata oferta dań na cały dzień dostosowana będzie do potrzeb przede wszystkim pracowników biur, uwzględniając charakter ich pracy, jak również szybkie tempo miejskiego życia.

Stawiamy na zdrową kuchnię, dobrej jakości produkty i świeże dania przygotowywane na miejscu każdego dnia. Będziemy się wsłuchiwać w głosy klientów, przede wszystkim pracowników Argonu i okolicznych biurowców dostosowując pod nich konkretną ofertę. Chcemy, aby to miejsce przyciągało i pomagało w żywieniowej części codziennego maratonu wyzwań

Mariusz Zawadzki, właściciel Officyna di Vinegre

Lokal stawiać będzie na zdrowe, ekologiczne gotowanie. Dania dostarczać mają pozytywnej energii, a tworzone będą z najlepszych produktów, także od lokalnych dostawców. Officyna di Vinegre ma się kojarzyć nie tylko z dobrą kuchnią, ale być też miejscem spotkań znajomych w realiach miejskiego stylu życia. Otwarcie lokalu zapowiadane jest na początek kwietnia 2018 roku.

argon_iii_etap_alchemii_gdansk_03.jpg

Argon do usług

Oprócz Officyna di Vinegre na parterze budynku Argon funkcjonować będzie 10 innych podmiotów. Są to punkty popularnych w Polsce sieci, jak kawiarnia Starbucks, piekarnio-kawiarnia Gorąco Polecam Nowakowski czy restauracja Subway, ale nie zabraknie też nowych marek, jak Sugoi Sushi, Alchemia Wina, Pizza Pasta&Basta, ALEEE! Pączki na 1001 sposobów czy ENJOY food&life. Część z tych lokali już funkcjonuje, a część otworzy się w najbliższym czasie.

Lokale gastronomiczne w budynku Argon, z których część już została uruchomiona, zdecydowanie poszerzają kulinarną ofertę nie tylko Alchemii, ale całej okolicy inwestycji. Będzie ona jeszcze rozwijana w czwartym etapie kompleksu, którego budowa już się rozpoczęła

komentuje Marcin Piątkowski, dyr. ds. komercjalizacji w firmie Torus

Dopełnieniem usługowo-handlowej oferty Argonu jest placówka banku ING Bank Śląski oraz punkt handlowy sieci sklepów Żabka.

argon_alchemia_z_lotu_ptaka.jpg

Nippon Seiki rozwija skrzydła w Gdańsku

Spółka Nippon Seiki (Europe) BV, będąca częścią jednego z wiodących na świecie dostawców w branży motoryzacyjnej, przenosi swoje lokalne biuro do budynku Argon w kompleksie Alchemia. Zajmie ono powierzchnię blisko 800 mkw. i zapewnić ma komfortowe warunki dla dalszego, dynamicznego rozwoju firmy w Gdańsku.
Ocean Network Express (ONE) rozwija centrum w Gdańsku

Japoński operator kontenerowy Ocean Network Express otworzył w Gdańsku Centralne Centrum Serwisowe. Nowe biuro o powierzchni blisko 1,5 tys. mkw. mieści się w budynku Argon w kompleksie Alchemia i pracuje w nim już 120 osób. W transakcji najmu pośredniczyła firma doradcza Cushman & Wakefield.
Alchemia po włosku

W budynku Argon w Gdańsku otwarto restaurację Pizza Pasta & Basta oferującą dania kuchni włoskiej. Jest to kolejny koncept gastronomiczny spółki Dobry Hotel funkcjonujący w Alchemii. Dopełnia on szeroką ofertę kulinarną kompleksu, którą tworzy już kilkanaście różnych lokali.