Officyna di Vinegre w Argonie

Część usługowo-handlowa budynku Argon zyskała kolejnego najemcę. Ofertę gastronomiczną dopełni Officyna di Vinegre, oferując zdrową, świeżą kuchnię przez cały dzień. Lokal otwarty zostanie na początku kwietnia 2018 roku i działać będzie na powierzchni blisko 300 mkw.

Gastronomia z pasją

Officyna di Vinegre w swojej gastronomicznej formie łączyć będzie tradycję z nowoczesnością. Bogata oferta dań na cały dzień dostosowana będzie do potrzeb przede wszystkim pracowników biur, uwzględniając charakter ich pracy, jak również szybkie tempo miejskiego życia.

Stawiamy na zdrową kuchnię, dobrej jakości produkty i świeże dania przygotowywane na miejscu każdego dnia. Będziemy się wsłuchiwać w głosy klientów, przede wszystkim pracowników Argonu i okolicznych biurowców dostosowując pod nich konkretną ofertę. Chcemy, aby to miejsce przyciągało i pomagało w żywieniowej części codziennego maratonu wyzwań

Mariusz Zawadzki, właściciel Officyna di Vinegre

Lokal stawiać będzie na zdrowe, ekologiczne gotowanie. Dania dostarczać mają pozytywnej energii, a tworzone będą z najlepszych produktów, także od lokalnych dostawców. Officyna di Vinegre ma się kojarzyć nie tylko z dobrą kuchnią, ale być też miejscem spotkań znajomych w realiach miejskiego stylu życia. Otwarcie lokalu zapowiadane jest na początek kwietnia 2018 roku.

argon_iii_etap_alchemii_gdansk_03.jpg

Argon do usług

Oprócz Officyna di Vinegre na parterze budynku Argon funkcjonować będzie 10 innych podmiotów. Są to punkty popularnych w Polsce sieci, jak kawiarnia Starbucks, piekarnio-kawiarnia Gorąco Polecam Nowakowski czy restauracja Subway, ale nie zabraknie też nowych marek, jak Sugoi Sushi, Alchemia Wina, Pizza Pasta&Basta, ALEEE! Pączki na 1001 sposobów czy ENJOY food&life. Część z tych lokali już funkcjonuje, a część otworzy się w najbliższym czasie.

Lokale gastronomiczne w budynku Argon, z których część już została uruchomiona, zdecydowanie poszerzają kulinarną ofertę nie tylko Alchemii, ale całej okolicy inwestycji. Będzie ona jeszcze rozwijana w czwartym etapie kompleksu, którego budowa już się rozpoczęła

komentuje Marcin Piątkowski, dyr. ds. komercjalizacji w firmie Torus

Dopełnieniem usługowo-handlowej oferty Argonu jest placówka banku ING Bank Śląski oraz punkt handlowy sieci sklepów Żabka.

argon_alchemia_z_lotu_ptaka.jpg

Biurowa wizytówka Gdańska oficjalnie otwarta

Blisko 350 osób reprezentujących branżę nieruchomości, najemców, lokalne władze samorządowe i instytucje otoczenia biznesu wzięło udział w oficjalnym otwarciu budynku Argon, III etapu gdańskiej Alchemii. Impreza, która odbyła się na 7 piętrze biurowca obfitowała w atrakcje kulinarne, artystyczne i muzyczne. Podczas wieczoru ogłoszono również rozpoczęcie budowy NEONU, ostatniego etapu kompleksu.