Pracownicy wybrali nową siedzibę Sygnity w Gdańsku

Pracownicy wybrali nową siedzibę Sygnity w Gdańsku

Sygnity S.A., działające na polskim rynku IT od 26 lat, przenosi swoją gdańską siedzibę do kompleksu Alchemia. W wybór nowej lokalizacji włączeni byli pracownicy. W ankiecie jednoznacznie wskazali oni na budynek Argon, który został zbudowany w ramach III etapu kompleksu. Na swoje potrzeby spółka wynajęła blisko 600 m kw., a umowa z deweloperem, firmą Torus, podpisana została na okres 5 lat.

Zależało nam na poprawie efektywności kosztowej poprzez konsolidację dwóch dotychczasowych powierzchni w Gdańsku. Chcemy też podnieść komfort pracy, co bezpośrednio wpłynie na jej efektywność. Alchemię i budynek Argon wskazali nasi pracownicy, których zaangażowaliśmy w proces wyboru nowej lokalizacji. Zdecydowana większość z nich wskazała właśnie na to miejsce. Z perspektywy biznesu obiekt zabezpiecza nasz potencjalny rozwój i daje możliwość zwiększenia w przyszłości, wynajmowanej powierzchni. Istotny jest też wysoki standard oferowany przez dewelopera oraz atrakcyjny pakiet startowy

mówi Maciej Urban, zastępca członka zarządu odpowiedzialnego za sektor Utilities & General Business w Sygnity.

ARGON, III etap Alchemii, Gdańsk 04.jpg

Cieszymy się, że kolejna firma, działająca na lokalnym rynku doceniła jakość naszej oferty i zdecydowała się na relokację do Argonu. Co istotne, to jej pracownicy, czyli końcowi użytkownicy budynku i przestrzeni biurowej wskazali w jakim miejscu chcą pracować

mówi Marcin Piątkowski, dyrektor ds. komercjalizacji w firmie Torus.

Odział Sygnity w Gdańsku, w perspektywie najbliższych kilku lat, planuje rozwój w obszarze rozwiązań IT dla rynku Utilities & General Business (w tym dla przemysłu paliwowego oraz branży retail). Ważna jest więc dla Spółki możliwość szybkiej relokacji do większej powierzchni, którą zapewnia kompleks Alchemia (w trakcie budowy jest obecnie IV etap, budynek Neon). Otwarcie nowego biura w Gdańsku planowane jest na pierwszą połowę czerwca tego roku. Do nowego biura w budynku Argon przeniesie się niebawem gdański zespół firmy liczący blisko 60 osób.
Sygnity należy do czołówki dostawców rozwiązań informatycznych w Polsce, a w swojej ofercie posiada zarówno produkty własne, jak i partnerów międzynarodowych. Projekty realizuje kompleksowo – od doradztwa, przez produkcję i wdrożenia, po serwisowanie i outsourcing, oferuje więc pełny zakres usług IT. Rozwiązania firmy są elastycznie i nowoczesne, każdorazowo dostosowywane do indywidualnych potrzeb klientów i konkretnych wyzwań biznesowych we wszystkich sektorach gospodarki.

ALCHEMIA, Gdańsk, 2017 rok_widok z lotu ptaka 03.jpg
Officyna z wiechą

8 listopada zawisła wiecha nad biurowcem Officyna powstającym w gdańskiej dzielnicy Wrzeszcz, wyznaczając symboliczne osiągnięcie stanu surowego inwestycji. Budynek dostarczy na rynek ponad 5 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym blisko 4,2 tys. mkw. z przeznaczeniem na biu
Nippon Seiki rozwija skrzydła w Gdańsku

Spółka Nippon Seiki (Europe) BV, będąca częścią jednego z wiodących na świecie dostawców w branży motoryzacyjnej, przenosi swoje lokalne biuro do budynku Argon w kompleksie Alchemia. Zajmie ono powierzchnię blisko 800 mkw. i zapewnić ma komfortowe warunki dla dalszego, dynamicznego rozwoju firmy w Gdańsku.
Ocean Network Express (ONE) rozwija centrum w Gdańsku

Japoński operator kontenerowy Ocean Network Express otworzył w Gdańsku Centralne Centrum Serwisowe. Nowe biuro o powierzchni blisko 1,5 tys. mkw. mieści się w budynku Argon w kompleksie Alchemia i pracuje w nim już 120 osób. W transakcji najmu pośredniczyła firma doradcza Cushman & Wakefield.
Alchemia po włosku

W budynku Argon w Gdańsku otwarto restaurację Pizza Pasta & Basta oferującą dania kuchni włoskiej. Jest to kolejny koncept gastronomiczny spółki Dobry Hotel funkcjonujący w Alchemii. Dopełnia on szeroką ofertę kulinarną kompleksu, którą tworzy już kilkanaście różnych lokali.