Pracownicy wybrali nową siedzibę Sygnity w Gdańsku

Sygnity S.A., działające na polskim rynku IT od 26 lat, przenosi swoją gdańską siedzibę do kompleksu Alchemia. W wybór nowej lokalizacji włączeni byli pracownicy. W ankiecie jednoznacznie wskazali oni na budynek Argon, który został zbudowany w ramach III etapu kompleksu. Na swoje potrzeby spółka wynajęła blisko 600 m kw., a umowa z deweloperem, firmą Torus, podpisana została na okres 5 lat.

Zależało nam na poprawie efektywności kosztowej poprzez konsolidację dwóch dotychczasowych powierzchni w Gdańsku. Chcemy też podnieść komfort pracy, co bezpośrednio wpłynie na jej efektywność. Alchemię i budynek Argon wskazali nasi pracownicy, których zaangażowaliśmy w proces wyboru nowej lokalizacji. Zdecydowana większość z nich wskazała właśnie na to miejsce. Z perspektywy biznesu obiekt zabezpiecza nasz potencjalny rozwój i daje możliwość zwiększenia w przyszłości, wynajmowanej powierzchni. Istotny jest też wysoki standard oferowany przez dewelopera oraz atrakcyjny pakiet startowy

mówi Maciej Urban, zastępca członka zarządu odpowiedzialnego za sektor Utilities & General Business w Sygnity.

ARGON, III etap Alchemii, Gdańsk 04.jpg

Cieszymy się, że kolejna firma, działająca na lokalnym rynku doceniła jakość naszej oferty i zdecydowała się na relokację do Argonu. Co istotne, to jej pracownicy, czyli końcowi użytkownicy budynku i przestrzeni biurowej wskazali w jakim miejscu chcą pracować

mówi Marcin Piątkowski, dyrektor ds. komercjalizacji w firmie Torus.

Odział Sygnity w Gdańsku, w perspektywie najbliższych kilku lat, planuje rozwój w obszarze rozwiązań IT dla rynku Utilities & General Business (w tym dla przemysłu paliwowego oraz branży retail). Ważna jest więc dla Spółki możliwość szybkiej relokacji do większej powierzchni, którą zapewnia kompleks Alchemia (w trakcie budowy jest obecnie IV etap, budynek Neon). Otwarcie nowego biura w Gdańsku planowane jest na pierwszą połowę czerwca tego roku. Do nowego biura w budynku Argon przeniesie się niebawem gdański zespół firmy liczący blisko 60 osób.
Sygnity należy do czołówki dostawców rozwiązań informatycznych w Polsce, a w swojej ofercie posiada zarówno produkty własne, jak i partnerów międzynarodowych. Projekty realizuje kompleksowo – od doradztwa, przez produkcję i wdrożenia, po serwisowanie i outsourcing, oferuje więc pełny zakres usług IT. Rozwiązania firmy są elastycznie i nowoczesne, każdorazowo dostosowywane do indywidualnych potrzeb klientów i konkretnych wyzwań biznesowych we wszystkich sektorach gospodarki.

ALCHEMIA, Gdańsk, 2017 rok_widok z lotu ptaka 03.jpg

Nowy najemca w Alchemii - SYGNITY

Sygnity  S.A., działające na polskim rynku IT od 26 lat, przenosi swoją gdańską siedzibę III etapu Alchemii, budynku ARGON.