Nowy najemca w Alchemii - SYGNITY

Sygnity  S.A., działające na polskim rynku IT od 26 lat, przenosi swoją gdańską siedzibę III etapu Alchemii, budynku ARGON.

ALCHEMIA, Gdańsk, 2017 rok_widok nocą.jpg
W wybór nowej lokalizacji włączeni zostali pracownicy. W ankiecie jednoznacznie wskazali oni na tę właśnie lokalizację. Spółka wynajęła blisko 600 m kw., a umowę podpisali z nami na okres 5 lat.

Zależało nam na poprawie efektywności kosztowej poprzez konsolidację  dwóch dotychczasowych powierzchni w Gdańsku. Chcemy też podnieść komfort pracy, co bezpośrednio wpłynie na jej efektywność. ALCHEMIĘ i budynek ARGON wkazali nasi pracownicy, których zaangażowaliśmy w proces  wyboru nowej lokalizacji. Zdecydowana większość z nich wskazała właśnie na to miejsce. Z perspektywy biznesu obiekt zabezpiecza nasz  potencjalny rozwój i daje możliwość zwiększenia w przyszłości, wynajmowanej powierzchni. Istotny jest też wysoki standard oferowany przez dewelopera oraz atrakcyjny pakiet startowy.

mówi Maciej Urban, zastępca członka zarządu odpowiedzialnego za sektor Utilities & General  Business w Sygnity

Cieszymy  się, że kolejna firma, działająca na lokalnym rynku doceniła  jakość naszej oferty i zdecydowała się na relokację do Argonu. Co istotne, to jej pracownicy, czyli końcowi użytkownicy budynku i przestrzeni biurowej wskazali w jakim miejscu chcą pracować.

mówi Marcin Piątkowski, dyrektor ds. komercjalizacji w firmie Torus.

Odział Sygnity w Gdańsku, w perspektywie najbliższych kilku lat, planuje rozwój w obszarze rozwiązań IT dla rynku Utilities & General Business (w tym dla przemysłu paliwowego oraz branży retail). Ważna jest więc dla Spółki możliwość szybkiej relokacji do większej powierzchni, którą zapewnia kompleks ALCHEMIA (w trakcie budowy jest obecnie IV etap, budynek Neon). Otwarcie nowego biura w  Gdańsku planowane jest na pierwszą połowę czerwca tego roku. Do nowego  biura w budynku Argon przeniesie się niebawem gdański zespół firmy liczący blisko 60 osób. Sygnity należy do czołówki dostawców rozwiązań  informatycznych w Polsce, a w swojej ofercie posiada zarówno produkty własne, jak i partnerów międzynarodowych. Projekty realizuje  kompleksowo – od doradztwa, przez  produkcję i wdrożenia, po  serwisowanie i outsourcing, oferuje więc pełny zakres usług IT. Rozwiązania firmy są elastycznie i nowoczesne, każdorazowo dostosowywane do indywidualnych potrzeb klientów i konkretnych wyzwań biznesowych we wszystkich sektorach gospodarki.
Blisko 40 km w wodzie, wpław, przez 8 jezior, przez 15 godzin - wywiad z Tadeuszem Czepukojciem

Tadeusz Czepukojć urodził się 20 października 1965 r. w Bartoszycach. Obecnie – od lat – mieszka i pracuje w Gdańsku. Jest szczęśliwym mężem i ojcem trójki wspaniałych dzieci. Jego życie to ciągły ruch – jest m.in. nauczycielem wychowania fizycznego, fizjoterapeutą, tren
Nieco starsi od nas i są z nami niemal od początku - APA Wojciechowski świętuje 25-lecie!

Jeden z naszych kluczowych partnerów, pracownia APA Wojciechowski z Warszawy ma już 25 lat! Z nami współpracuje już od kilkunastu, czyli niemal od początku istnienia firmy Torus. Nie wiemy ile nerwów kosztowało ich przygotowywanie dla nas kolejnych wersji projektów, ale
Ocean w Alchemii. Jak wygląda biuro japońskiego operatora kontenerowego?

Kilka miesięcy temu do grona najemców Alchemii dołączyła firma ONE (Ocean Network Express). Jest to japoński operator kontenerowy, którego znakiem rozpoznawczym jest magentowy kolor, obecny w logo i na wielu elementach typowych dla jego działalności. Nie inaczej wygląda biuro firmy. Nowoczesna powierzchnia (1,5 tys. mkw.) zaprojektowana została przez Katarzynę Lipka-Sidor z firmy Torus.
Pocztówki z wakacji, czyli mali artyści po raz drugi

W czasie ostatnich, wakacyjno-urlopowych miesięcy zorganizowaliśmy drugą edycję konkursu plastycznego dla dzieci Alchemików. W ostatni czwartek zaprosiliśmy autorów wszystkich prac do City Cafe, aby wręczyć im nagrody i wyeksponować szerzej dzieła, które do nas dotarły.