Nowy najemca w Alchemii - SYGNITY

Sygnity  S.A., działające na polskim rynku IT od 26 lat, przenosi swoją gdańską siedzibę III etapu Alchemii, budynku ARGON.

ALCHEMIA, Gdańsk, 2017 rok_widok nocą.jpg
W wybór nowej lokalizacji włączeni zostali pracownicy. W ankiecie jednoznacznie wskazali oni na tę właśnie lokalizację. Spółka wynajęła blisko 600 m kw., a umowę podpisali z nami na okres 5 lat.

Zależało nam na poprawie efektywności kosztowej poprzez konsolidację  dwóch dotychczasowych powierzchni w Gdańsku. Chcemy też podnieść komfort pracy, co bezpośrednio wpłynie na jej efektywność. ALCHEMIĘ i budynek ARGON wkazali nasi pracownicy, których zaangażowaliśmy w proces  wyboru nowej lokalizacji. Zdecydowana większość z nich wskazała właśnie na to miejsce. Z perspektywy biznesu obiekt zabezpiecza nasz  potencjalny rozwój i daje możliwość zwiększenia w przyszłości, wynajmowanej powierzchni. Istotny jest też wysoki standard oferowany przez dewelopera oraz atrakcyjny pakiet startowy.

mówi Maciej Urban, zastępca członka zarządu odpowiedzialnego za sektor Utilities & General  Business w Sygnity

Cieszymy  się, że kolejna firma, działająca na lokalnym rynku doceniła  jakość naszej oferty i zdecydowała się na relokację do Argonu. Co istotne, to jej pracownicy, czyli końcowi użytkownicy budynku i przestrzeni biurowej wskazali w jakim miejscu chcą pracować.

mówi Marcin Piątkowski, dyrektor ds. komercjalizacji w firmie Torus.

Odział Sygnity w Gdańsku, w perspektywie najbliższych kilku lat, planuje rozwój w obszarze rozwiązań IT dla rynku Utilities & General Business (w tym dla przemysłu paliwowego oraz branży retail). Ważna jest więc dla Spółki możliwość szybkiej relokacji do większej powierzchni, którą zapewnia kompleks ALCHEMIA (w trakcie budowy jest obecnie IV etap, budynek Neon). Otwarcie nowego biura w  Gdańsku planowane jest na pierwszą połowę czerwca tego roku. Do nowego  biura w budynku Argon przeniesie się niebawem gdański zespół firmy liczący blisko 60 osób. Sygnity należy do czołówki dostawców rozwiązań  informatycznych w Polsce, a w swojej ofercie posiada zarówno produkty własne, jak i partnerów międzynarodowych. Projekty realizuje  kompleksowo – od doradztwa, przez  produkcję i wdrożenia, po  serwisowanie i outsourcing, oferuje więc pełny zakres usług IT. Rozwiązania firmy są elastycznie i nowoczesne, każdorazowo dostosowywane do indywidualnych potrzeb klientów i konkretnych wyzwań biznesowych we wszystkich sektorach gospodarki.

TORUSowe SQUADY na Gdańsk Business Run 2018

Blisko 1500 biegaczy i prawie 300 firmowych sztafet zameldowało się 2 września na starcie kolejnej edycji Gdańsk Business Run, a wśród nich 3 TORUSOWE SQUADY. Rywalizacja była zacięta, ale ważniejszy od miejsc był wspólny, charytatywny cel imprezy. Jak podają organizatorzy, z samych opłat startowych udało się łącznie zebrać blisko 110 tysięcy złotych, które trafią do beneficjentów tegorocznej edycji GBR. Torus był także jednym z organizatorów wydarzenia.
Gdańsk Business Run on WHEELS, czyli kółka na start!

W dniu 9 sierpnia 2018 r., na 7. piętrze budynku ARGON odbyła się konferencja prasowa Gdańsk Business Run on Wheeels. Konferencję otworzyła Agnieszka Pleti, prezes Fundacji Poland Business Run, która opowiedziała o misji fundacji, o specyfice sztafety firmowej, integrującej zespoły oraz o samej idei CSR-u, realizowanej na wielu płaszczyznach projektu: biegania, organizowania oraz wspierania.
TORUSOWE teamy jadą na Mistrzowstwa Polski w Siatkówce Plażowej

Dwa żeńskie zespoły siatkarskie wspierane przez TORUSA zakwalifikowały się do występu w Mistrzostwach Polski w Siatkówce Plażowej. Pary Świstek/Słonecka oraz Saad/Wawrzyńczyk z powodzeniem rywalizowały w 9 turniejach stanowiących kwalifikacje, a druga z par kilkakrotnie pokonywała w nich zespoły kadrowe. Medalowe apetyty krajowego czempionatu zaspokoić będą mogły już niedługo. Tegoroczny turniej finałowy odbędzie się w Krakowie na przełomie sierpnia i września. Zapowiada się zacięta rywalizacja.
Poznaj Alchemię od KUCHNI!

Kompleks biznesowy Alchemia to nie tylko nowoczesna przestrzeń biurowa, ale także bogata oferta usługowo-handlowa, z dominacją gastronomii.