Nowy najemca w Alchemii - SYGNITY

Sygnity  S.A., działające na polskim rynku IT od 26 lat, przenosi swoją gdańską siedzibę III etapu Alchemii, budynku ARGON.

ALCHEMIA, Gdańsk, 2017 rok_widok nocą.jpg
W wybór nowej lokalizacji włączeni zostali pracownicy. W ankiecie jednoznacznie wskazali oni na tę właśnie lokalizację. Spółka wynajęła blisko 600 m kw., a umowę podpisali z nami na okres 5 lat.

Zależało nam na poprawie efektywności kosztowej poprzez konsolidację  dwóch dotychczasowych powierzchni w Gdańsku. Chcemy też podnieść komfort pracy, co bezpośrednio wpłynie na jej efektywność. ALCHEMIĘ i budynek ARGON wkazali nasi pracownicy, których zaangażowaliśmy w proces  wyboru nowej lokalizacji. Zdecydowana większość z nich wskazała właśnie na to miejsce. Z perspektywy biznesu obiekt zabezpiecza nasz  potencjalny rozwój i daje możliwość zwiększenia w przyszłości, wynajmowanej powierzchni. Istotny jest też wysoki standard oferowany przez dewelopera oraz atrakcyjny pakiet startowy.

mówi Maciej Urban, zastępca członka zarządu odpowiedzialnego za sektor Utilities & General  Business w Sygnity

Cieszymy  się, że kolejna firma, działająca na lokalnym rynku doceniła  jakość naszej oferty i zdecydowała się na relokację do Argonu. Co istotne, to jej pracownicy, czyli końcowi użytkownicy budynku i przestrzeni biurowej wskazali w jakim miejscu chcą pracować.

mówi Marcin Piątkowski, dyrektor ds. komercjalizacji w firmie Torus.

Odział Sygnity w Gdańsku, w perspektywie najbliższych kilku lat, planuje rozwój w obszarze rozwiązań IT dla rynku Utilities & General Business (w tym dla przemysłu paliwowego oraz branży retail). Ważna jest więc dla Spółki możliwość szybkiej relokacji do większej powierzchni, którą zapewnia kompleks ALCHEMIA (w trakcie budowy jest obecnie IV etap, budynek Neon). Otwarcie nowego biura w  Gdańsku planowane jest na pierwszą połowę czerwca tego roku. Do nowego  biura w budynku Argon przeniesie się niebawem gdański zespół firmy liczący blisko 60 osób. Sygnity należy do czołówki dostawców rozwiązań  informatycznych w Polsce, a w swojej ofercie posiada zarówno produkty własne, jak i partnerów międzynarodowych. Projekty realizuje  kompleksowo – od doradztwa, przez  produkcję i wdrożenia, po  serwisowanie i outsourcing, oferuje więc pełny zakres usług IT. Rozwiązania firmy są elastycznie i nowoczesne, każdorazowo dostosowywane do indywidualnych potrzeb klientów i konkretnych wyzwań biznesowych we wszystkich sektorach gospodarki.

PRO BALANCE, czyli dzień dziecka inaczej

Dzień dziecka nie musi być obchodzony tylko 1 czerwca... Postanowiliśmy to udowodnić i 10 lipca w budynku ARGON zorganizowaliśmy wyjątkowe, aktywne warsztaty dla dzieci. Była to okazja dla dorosłych do wspólnej zabawy ze swoimi pociechami i poznania przy tym wielu niezwykłych osób, których pasje i zainteresowania mogą być dla nich inspirujące. Tym samym, uczestnicy naszego wydarzenia przeżyli krótką, ale intensywną przygodę ze sportem i aktywnością.
Co robią pszczoły w ALCHEMII?

Na dachu budynku ARGON stanęły niedawno cztery prawdziwe ule, które zasiedliły jeszcze prawdziwsze pszczoły. Projekt „TORUS Beezzz” został zainicjowany przez nas, ale już teraz przyłączają się do niego kolejne firmy.
Operacja RH w ALCHEMII

Krwi nie da się wyprodukować!
Kamień węgielny pod biurowiec OFFICYNA w Gdańsku Wrzeszczu - wmurowany

W dniu 20 czerwca wmurowano kamień węgielny pod budowę I etapu biurowca OFFICYNA, powstającego w gdańskiej dzielnicy Wrzeszcz. Obiekt dostarczy na rynek 5,2 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym blisko 4,2 tys. mkw. z przeznaczeniem na biura. Planowany termin oddania do użytku to III kwartał 2019 roku. Łącznie w ramach dwóch etapów inwestycji powstanie docelowo 11 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym ponad 9 tys. mkw. biurowej.

Branża HR w Trójmieście łączy siły

26 kwietnia w Hotelu Nadmorskim w Gdyni odbędzie się trzecia edycja konferencji Follow the Rabbit. Jest to spotkanie trójmiejskiego środowiska HR zainicjowane kilka lat temu przez firmę Thomson Reuters. Celem jest wymiana doświadczeń i networking, co w obliczu powszechnego  deficytu pracowników ma szczególne znaczenie.