Z żakami o biurach w ARGONIE

22 maja na 7 piętrze budynku ARGON odbyło się spotkanie z przedstawicielami Koła Naukowego Przedsiębiorczości START-UP działającego przy Uniwersytecie Gdańskim. Jego celem było przybliżenie studentom charakterystyki rynku biurowego w Trójmieście, a także procesu wyboru nowoczesnej powierzchni biurowej. W rolę prelegentów wcielili się przedstawiciele firmy doradczej Colliers International Poland oraz Grupy Wirtualna Polska, mającej swoją siedzibę w budynku Argon.

Jaki jest potencjał rozwoju rynku nieruchomości biurowych w Trójmieście? Co wpływa na wybór lokalizacji siedziby? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań uzyskali uczestnicy warsztatów, które odbyły się w ARGONIE. Przedstawiciel Colliers International opowiedział najpierw czym zajmuje się jego firma. Następnie przybliżył rynek biurowy w Trójmieście – jak wygląda podaż, popyt, jakie są stawki czynszów i ile się buduje. Porównał też Trójmiasto z innymi aglomeracjami w kraju. Przedstawił też A-klasowe budynku biurowe – w budowie (m.in. NEON, czwarty etap ALCHEMII czy Officyna) oraz planowane. Na koniec opowiedział jak wygląda proces reprezentowania najemcy i z jakich narzędzi można przy tym korzystać. Reprezentant Grupy Wirtualna Polska, najemcy budynku ARGON, przybliżył z kolei charakterystykę biznesu całej Grupy WP, a także to, jakimi wartościami kieruje się firma w swojej działalności. Następnie opowiedział o licznych funkcjonalnościach biura firmy w ARGONIE. Dzięki zastosowanym w projekcie rozwiązaniom, pracownicy czują się w biurze komfortowo i mogą efektywnie pracować i współpracować, korzystając z różnorodnych stref.

TORUSowe SQUADY na Gdańsk Business Run 2018

Blisko 1500 biegaczy i prawie 300 firmowych sztafet zameldowało się 2 września na starcie kolejnej edycji Gdańsk Business Run, a wśród nich 3 TORUSOWE SQUADY. Rywalizacja była zacięta, ale ważniejszy od miejsc był wspólny, charytatywny cel imprezy. Jak podają organizatorzy, z samych opłat startowych udało się łącznie zebrać blisko 110 tysięcy złotych, które trafią do beneficjentów tegorocznej edycji GBR. Torus był także jednym z organizatorów wydarzenia.
Gdańsk Business Run on WHEELS, czyli kółka na start!

W dniu 9 sierpnia 2018 r., na 7. piętrze budynku ARGON odbyła się konferencja prasowa Gdańsk Business Run on Wheeels. Konferencję otworzyła Agnieszka Pleti, prezes Fundacji Poland Business Run, która opowiedziała o misji fundacji, o specyfice sztafety firmowej, integrującej zespoły oraz o samej idei CSR-u, realizowanej na wielu płaszczyznach projektu: biegania, organizowania oraz wspierania.
TORUSOWE teamy jadą na Mistrzowstwa Polski w Siatkówce Plażowej

Dwa żeńskie zespoły siatkarskie wspierane przez TORUSA zakwalifikowały się do występu w Mistrzostwach Polski w Siatkówce Plażowej. Pary Świstek/Słonecka oraz Saad/Wawrzyńczyk z powodzeniem rywalizowały w 9 turniejach stanowiących kwalifikacje, a druga z par kilkakrotnie pokonywała w nich zespoły kadrowe. Medalowe apetyty krajowego czempionatu zaspokoić będą mogły już niedługo. Tegoroczny turniej finałowy odbędzie się w Krakowie na przełomie sierpnia i września. Zapowiada się zacięta rywalizacja.
Poznaj Alchemię od KUCHNI!

Kompleks biznesowy Alchemia to nie tylko nowoczesna przestrzeń biurowa, ale także bogata oferta usługowo-handlowa, z dominacją gastronomii.