Z żakami o biurach w ARGONIE

22 maja na 7 piętrze budynku ARGON odbyło się spotkanie z przedstawicielami Koła Naukowego Przedsiębiorczości START-UP działającego przy Uniwersytecie Gdańskim. Jego celem było przybliżenie studentom charakterystyki rynku biurowego w Trójmieście, a także procesu wyboru nowoczesnej powierzchni biurowej. W rolę prelegentów wcielili się przedstawiciele firmy doradczej Colliers International Poland oraz Grupy Wirtualna Polska, mającej swoją siedzibę w budynku Argon.

Jaki jest potencjał rozwoju rynku nieruchomości biurowych w Trójmieście? Co wpływa na wybór lokalizacji siedziby? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań uzyskali uczestnicy warsztatów, które odbyły się w ARGONIE. Przedstawiciel Colliers International opowiedział najpierw czym zajmuje się jego firma. Następnie przybliżył rynek biurowy w Trójmieście – jak wygląda podaż, popyt, jakie są stawki czynszów i ile się buduje. Porównał też Trójmiasto z innymi aglomeracjami w kraju. Przedstawił też A-klasowe budynku biurowe – w budowie (m.in. NEON, czwarty etap ALCHEMII czy Officyna) oraz planowane. Na koniec opowiedział jak wygląda proces reprezentowania najemcy i z jakich narzędzi można przy tym korzystać. Reprezentant Grupy Wirtualna Polska, najemcy budynku ARGON, przybliżył z kolei charakterystykę biznesu całej Grupy WP, a także to, jakimi wartościami kieruje się firma w swojej działalności. Następnie opowiedział o licznych funkcjonalnościach biura firmy w ARGONIE. Dzięki zastosowanym w projekcie rozwiązaniom, pracownicy czują się w biurze komfortowo i mogą efektywnie pracować i współpracować, korzystając z różnorodnych stref.
Blisko 40 km w wodzie, wpław, przez 8 jezior, przez 15 godzin - wywiad z Tadeuszem Czepukojciem

Tadeusz Czepukojć urodził się 20 października 1965 r. w Bartoszycach. Obecnie – od lat – mieszka i pracuje w Gdańsku. Jest szczęśliwym mężem i ojcem trójki wspaniałych dzieci. Jego życie to ciągły ruch – jest m.in. nauczycielem wychowania fizycznego, fizjoterapeutą, tren
Nieco starsi od nas i są z nami niemal od początku - APA Wojciechowski świętuje 25-lecie!

Jeden z naszych kluczowych partnerów, pracownia APA Wojciechowski z Warszawy ma już 25 lat! Z nami współpracuje już od kilkunastu, czyli niemal od początku istnienia firmy Torus. Nie wiemy ile nerwów kosztowało ich przygotowywanie dla nas kolejnych wersji projektów, ale
Ocean w Alchemii. Jak wygląda biuro japońskiego operatora kontenerowego?

Kilka miesięcy temu do grona najemców Alchemii dołączyła firma ONE (Ocean Network Express). Jest to japoński operator kontenerowy, którego znakiem rozpoznawczym jest magentowy kolor, obecny w logo i na wielu elementach typowych dla jego działalności. Nie inaczej wygląda biuro firmy. Nowoczesna powierzchnia (1,5 tys. mkw.) zaprojektowana została przez Katarzynę Lipka-Sidor z firmy Torus.
Pocztówki z wakacji, czyli mali artyści po raz drugi

W czasie ostatnich, wakacyjno-urlopowych miesięcy zorganizowaliśmy drugą edycję konkursu plastycznego dla dzieci Alchemików. W ostatni czwartek zaprosiliśmy autorów wszystkich prac do City Cafe, aby wręczyć im nagrody i wyeksponować szerzej dzieła, które do nas dotarły.