OIE Support - Laureate w ARGONIE

OIE Support działa w Gdańsku od stycznia 2012 roku i jest spółką córką Laureate International Universities. Współpracuje z uniwersytetami na całym świecie oferując możliwość zdobycia wyższego wykształcenia w trybie online, a podobne centrum funkcjonuje również w Amsterdamie. Pracownicy w Gdańsku odpowiedzialni są m.in. za rekrutację i obsługę studentów do programów oferowanych przez Uniwersytety w Liverpoolu oraz Walden. Są to studia na wszystkich szczeblach od licencjatu po studia doktoranckie oraz kursy, prowadzone całkowicie w trybie online.

Nowe biuro w budynku ARGON pozwoli na optymalizację wykorzystania przestrzeni, a także podniesienie komfortu pracy. Dużym atutem z perspektywy pracowników jest także bezpośredni dostęp do szerokiej oferty usług towarzyszących w budynku oraz jego atrakcyjne usytuowanie.

ADRIANA LEMAŃCZYK, DYREKTOR HR W LAUREATE ONLINE EDUCATION.

Firmy przenoszą swoje biura do nowoczesnej przestrzeni nie tylko ze względów jakościowych lub lokalizacyjnych, ale często także w skutek planowanej ekspansji, jaką zapewniamy w ALCHEMII.

PRO BALANCE, czyli dzień dziecka inaczej

Dzień dziecka nie musi być obchodzony tylko 1 czerwca... Postanowiliśmy to udowodnić i 10 lipca w budynku ARGON zorganizowaliśmy wyjątkowe, aktywne warsztaty dla dzieci. Była to okazja dla dorosłych do wspólnej zabawy ze swoimi pociechami i poznania przy tym wielu niezwykłych osób, których pasje i zainteresowania mogą być dla nich inspirujące. Tym samym, uczestnicy naszego wydarzenia przeżyli krótką, ale intensywną przygodę ze sportem i aktywnością.
Co robią pszczoły w ALCHEMII?

Na dachu budynku ARGON stanęły niedawno cztery prawdziwe ule, które zasiedliły jeszcze prawdziwsze pszczoły. Projekt „TORUS Beezzz” został zainicjowany przez nas, ale już teraz przyłączają się do niego kolejne firmy.
Operacja RH w ALCHEMII

Krwi nie da się wyprodukować!
Kamień węgielny pod biurowiec OFFICYNA w Gdańsku Wrzeszczu - wmurowany

W dniu 20 czerwca wmurowano kamień węgielny pod budowę I etapu biurowca OFFICYNA, powstającego w gdańskiej dzielnicy Wrzeszcz. Obiekt dostarczy na rynek 5,2 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym blisko 4,2 tys. mkw. z przeznaczeniem na biura. Planowany termin oddania do użytku to III kwartał 2019 roku. Łącznie w ramach dwóch etapów inwestycji powstanie docelowo 11 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym ponad 9 tys. mkw. biurowej.

Operacja RH w ALCHEMII

Krwi nie da się wyprodukować!