OIE Support - Laureate w ARGONIE

OIE Support działa w Gdańsku od stycznia 2012 roku i jest spółką córką Laureate International Universities. Współpracuje z uniwersytetami na całym świecie oferując możliwość zdobycia wyższego wykształcenia w trybie online, a podobne centrum funkcjonuje również w Amsterdamie. Pracownicy w Gdańsku odpowiedzialni są m.in. za rekrutację i obsługę studentów do programów oferowanych przez Uniwersytety w Liverpoolu oraz Walden. Są to studia na wszystkich szczeblach od licencjatu po studia doktoranckie oraz kursy, prowadzone całkowicie w trybie online.

Nowe biuro w budynku ARGON pozwoli na optymalizację wykorzystania przestrzeni, a także podniesienie komfortu pracy. Dużym atutem z perspektywy pracowników jest także bezpośredni dostęp do szerokiej oferty usług towarzyszących w budynku oraz jego atrakcyjne usytuowanie.

ADRIANA LEMAŃCZYK, DYREKTOR HR W LAUREATE ONLINE EDUCATION.

Firmy przenoszą swoje biura do nowoczesnej przestrzeni nie tylko ze względów jakościowych lub lokalizacyjnych, ale często także w skutek planowanej ekspansji, jaką zapewniamy w ALCHEMII.
Blisko 40 km w wodzie, wpław, przez 8 jezior, przez 15 godzin - wywiad z Tadeuszem Czepukojciem

Tadeusz Czepukojć urodził się 20 października 1965 r. w Bartoszycach. Obecnie – od lat – mieszka i pracuje w Gdańsku. Jest szczęśliwym mężem i ojcem trójki wspaniałych dzieci. Jego życie to ciągły ruch – jest m.in. nauczycielem wychowania fizycznego, fizjoterapeutą, tren
Nieco starsi od nas i są z nami niemal od początku - APA Wojciechowski świętuje 25-lecie!

Jeden z naszych kluczowych partnerów, pracownia APA Wojciechowski z Warszawy ma już 25 lat! Z nami współpracuje już od kilkunastu, czyli niemal od początku istnienia firmy Torus. Nie wiemy ile nerwów kosztowało ich przygotowywanie dla nas kolejnych wersji projektów, ale
Ocean w Alchemii. Jak wygląda biuro japońskiego operatora kontenerowego?

Kilka miesięcy temu do grona najemców Alchemii dołączyła firma ONE (Ocean Network Express). Jest to japoński operator kontenerowy, którego znakiem rozpoznawczym jest magentowy kolor, obecny w logo i na wielu elementach typowych dla jego działalności. Nie inaczej wygląda biuro firmy. Nowoczesna powierzchnia (1,5 tys. mkw.) zaprojektowana została przez Katarzynę Lipka-Sidor z firmy Torus.
Pocztówki z wakacji, czyli mali artyści po raz drugi

W czasie ostatnich, wakacyjno-urlopowych miesięcy zorganizowaliśmy drugą edycję konkursu plastycznego dla dzieci Alchemików. W ostatni czwartek zaprosiliśmy autorów wszystkich prac do City Cafe, aby wręczyć im nagrody i wyeksponować szerzej dzieła, które do nas dotarły.