Diverse Consulting Group w ARGONIE

Firma Diverse Consulting Group specjalizująca się w budowaniu zespołów na projekty IT wybrała ARGON na siedzibę swojego gdańskiego biura. Na swoje potrzeby wynajęła blisko 300 mkw.

Podobnie, jak warszawski oddział, gdańskie struktury będą odpowiedzialne za rekrutacje powiązane z obszarem IT i nowych technologii. Rozwój nowej gałęzi firmy właśnie w Trójmieście jest odpowiedzią na potrzeby klientów i partnerów biznesowych z tego regionu.

Szukaliśmy powierzchni nie tylko w pełni funkcjonalnej, ale też wygodnej i prestiżowej. W Argonie spodobała nam się duża ilość światła i przestrzeni, no i roślinność. Nadaje to klimatu i jednocześnie tworzy przyjazne warunki do pracy.

MICHAŁ LEWANDOWSKI, CEO DIVERSE CONSULTING GROUP

Otwarcie nowego biura Diverse Consulting Group planowane jest na początek sierpnia.
Blisko 40 km w wodzie, wpław, przez 8 jezior, przez 15 godzin - wywiad z Tadeuszem Czepukojciem

Tadeusz Czepukojć urodził się 20 października 1965 r. w Bartoszycach. Obecnie – od lat – mieszka i pracuje w Gdańsku. Jest szczęśliwym mężem i ojcem trójki wspaniałych dzieci. Jego życie to ciągły ruch – jest m.in. nauczycielem wychowania fizycznego, fizjoterapeutą, tren
Nieco starsi od nas i są z nami niemal od początku - APA Wojciechowski świętuje 25-lecie!

Jeden z naszych kluczowych partnerów, pracownia APA Wojciechowski z Warszawy ma już 25 lat! Z nami współpracuje już od kilkunastu, czyli niemal od początku istnienia firmy Torus. Nie wiemy ile nerwów kosztowało ich przygotowywanie dla nas kolejnych wersji projektów, ale
Ocean w Alchemii. Jak wygląda biuro japońskiego operatora kontenerowego?

Kilka miesięcy temu do grona najemców Alchemii dołączyła firma ONE (Ocean Network Express). Jest to japoński operator kontenerowy, którego znakiem rozpoznawczym jest magentowy kolor, obecny w logo i na wielu elementach typowych dla jego działalności. Nie inaczej wygląda biuro firmy. Nowoczesna powierzchnia (1,5 tys. mkw.) zaprojektowana została przez Katarzynę Lipka-Sidor z firmy Torus.
Pocztówki z wakacji, czyli mali artyści po raz drugi

W czasie ostatnich, wakacyjno-urlopowych miesięcy zorganizowaliśmy drugą edycję konkursu plastycznego dla dzieci Alchemików. W ostatni czwartek zaprosiliśmy autorów wszystkich prac do City Cafe, aby wręczyć im nagrody i wyeksponować szerzej dzieła, które do nas dotarły.