Diverse Consulting Group w ARGONIE

Firma Diverse Consulting Group specjalizująca się w budowaniu zespołów na projekty IT wybrała ARGON na siedzibę swojego gdańskiego biura. Na swoje potrzeby wynajęła blisko 300 mkw.

Podobnie, jak warszawski oddział, gdańskie struktury będą odpowiedzialne za rekrutacje powiązane z obszarem IT i nowych technologii. Rozwój nowej gałęzi firmy właśnie w Trójmieście jest odpowiedzią na potrzeby klientów i partnerów biznesowych z tego regionu.

Szukaliśmy powierzchni nie tylko w pełni funkcjonalnej, ale też wygodnej i prestiżowej. W Argonie spodobała nam się duża ilość światła i przestrzeni, no i roślinność. Nadaje to klimatu i jednocześnie tworzy przyjazne warunki do pracy.

MICHAŁ LEWANDOWSKI, CEO DIVERSE CONSULTING GROUP

Otwarcie nowego biura Diverse Consulting Group planowane jest na początek sierpnia.

PRO BALANCE, czyli dzień dziecka inaczej

Dzień dziecka nie musi być obchodzony tylko 1 czerwca... Postanowiliśmy to udowodnić i 10 lipca w budynku ARGON zorganizowaliśmy wyjątkowe, aktywne warsztaty dla dzieci. Była to okazja dla dorosłych do wspólnej zabawy ze swoimi pociechami i poznania przy tym wielu niezwykłych osób, których pasje i zainteresowania mogą być dla nich inspirujące. Tym samym, uczestnicy naszego wydarzenia przeżyli krótką, ale intensywną przygodę ze sportem i aktywnością.
Co robią pszczoły w ALCHEMII?

Na dachu budynku ARGON stanęły niedawno cztery prawdziwe ule, które zasiedliły jeszcze prawdziwsze pszczoły. Projekt „TORUS Beezzz” został zainicjowany przez nas, ale już teraz przyłączają się do niego kolejne firmy.
Operacja RH w ALCHEMII

Krwi nie da się wyprodukować!
Kamień węgielny pod biurowiec OFFICYNA w Gdańsku Wrzeszczu - wmurowany

W dniu 20 czerwca wmurowano kamień węgielny pod budowę I etapu biurowca OFFICYNA, powstającego w gdańskiej dzielnicy Wrzeszcz. Obiekt dostarczy na rynek 5,2 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym blisko 4,2 tys. mkw. z przeznaczeniem na biura. Planowany termin oddania do użytku to III kwartał 2019 roku. Łącznie w ramach dwóch etapów inwestycji powstanie docelowo 11 tys. mkw. powierzchni najmu, w tym ponad 9 tys. mkw. biurowej.

Kamień węgielny pod biurowiec OFFICYNA w Gdańsku Wrzeszczu - wmurowany