Poznaj Alchemię od KUCHNI!

Kompleks biznesowy Alchemia to nie tylko nowoczesna przestrzeń biurowa, ale także bogata oferta usługowo-handlowa, z dominacją gastronomii.

Rozpoczęliśmy kampanię promującą naszych najemców restauracyjnych i kawiarnianych ulokowanych w częściach parterowych. Akcja realizowana jest w mediach internetowych (trojmiasto.pl i serwis lokalnej Gazety Wyborczej), w social mediach oraz z wykorzystaniem nośników outdoorowych (ekran ledowy umiejscowiony przy skrzyżowaniu al. Grunwaldzkiej z ul. Jana Bażyńskiego). Oprócz tego, w pobliżu lokali rozdawane są kupony ze zniżkami, które zachęcić mają do odwiedzania kulinarnych punktów Alchemii.
Alchemia od kuchni.png
Obecnie na szeroką ofertę składa się 11 różnych lokali, wśród których są zarówno znane sieciówki (Subway, Starbucks, Gorąco Polecam - Nowakowski), jak również autorskie koncepty (City Cafe, Bazar Smaków, Officyna Vinegre, Enjoy Food&life, BySTRO (wcześniej funkcjonujące pod nazwą Aleee pączki na 1001 sposobów), Pizza pasta & basta, Sugoi Sushi, Alchemia Wina). Różnorodna kuchnia (włoska, japońska, polska) i zróżnicowana oferta (śniadania, dania lunchowe, kolacje, przekąski) odpowiedzą na każdą potrzebę pracownika, studenta, a nawet okolicznego mieszkańca czy przypadkowego przechodnia. Korzystać można indywidualnie, rodzinnie i z przyjaciółmi, a wybrane lokale świetnie sprawdzą się też przy spotkaniach biznesowych.
W akcję promocyjną włączyła się okolicznościowo Autorska Pracownia Fryzjerska Joanna Tyszer zlokalizowana w wieży Ferrum. W miejscu tym jedzenia raczej nie znajdziemy, za to można sobie zafundować nową, wystrzałową fryzurę.
mapka_usługi.jpg
Ocean w Alchemii. Jak wygląda biuro japońskiego operatora kontenerowego?

Kilka miesięcy temu do grona najemców Alchemii dołączyła firma ONE (Ocean Network Express). Jest to japoński operator kontenerowy, którego znakiem rozpoznawczym jest magentowy kolor, obecny w logo i na wielu elementach typowych dla jego działalności. Nie inaczej wygląda biuro firmy. Nowoczesna powierzchnia (1,5 tys. mkw.) zaprojektowana została przez Katarzynę Lipka-Sidor z firmy Torus.
Pocztówki z wakacji, czyli mali artyści po raz drugi

W czasie ostatnich, wakacyjno-urlopowych miesięcy zorganizowaliśmy drugą edycję konkursu plastycznego dla dzieci Alchemików. W ostatni czwartek zaprosiliśmy autorów wszystkich prac do City Cafe, aby wręczyć im nagrody i wyeksponować szerzej dzieła, które do nas dotarły.
TORUSowe SQUADY na Gdańsk Business Run 2018

Blisko 1500 biegaczy i prawie 300 firmowych sztafet zameldowało się 2 września na starcie kolejnej edycji Gdańsk Business Run, a wśród nich 3 TORUSOWE SQUADY. Rywalizacja była zacięta, ale ważniejszy od miejsc był wspólny, charytatywny cel imprezy. Jak podają organizatorzy, z samych opłat startowych udało się łącznie zebrać blisko 110 tysięcy złotych, które trafią do beneficjentów tegorocznej edycji GBR. Torus był także jednym z organizatorów wydarzenia.
Gdańsk Business Run on WHEELS, czyli kółka na start!

W dniu 9 sierpnia 2018 r., na 7. piętrze budynku ARGON odbyła się konferencja prasowa Gdańsk Business Run on Wheeels. Konferencję otworzyła Agnieszka Pleti, prezes Fundacji Poland Business Run, która opowiedziała o misji fundacji, o specyfice sztafety firmowej, integrującej zespoły oraz o samej idei CSR-u, realizowanej na wielu płaszczyznach projektu: biegania, organizowania oraz wspierania.